Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Locatie: Rheden

Wandeling

Afstand: 5 kilometer

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de ‘Kammenroute’ heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten en over heidevelden. Een niet te missen wandeling wanneer je Veluwezoom Nationaal Park bezoekt.

Wandelen in Rheden
Het Herikhuizerveld oftelwe de Posbank

Start van de route

Deze rondwandeling van 5 kilometer start vanaf het Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Hier kun je de auto parkeren, tussen de parkeerplaats en het Bezoekerscentrum staat een informatiepaneel met de wandelroutes. Je volgt op deze route de paarse pijlen.

Naar de schaapskooi

De route is vorig jaar verlegd (helaas, ik vond de vorige versie mooier, die ging ook langs Koepel de Kaap) maar gelukkig is het stuk langs de Schaapskooi behouden gebleven. Leuk is het om hier de lammetjes te bezoeken in het voorjaar!

wandelroute veluwezoom-posbank
De schaapskooi op de Veluwezoom

Omhoog!

Na de schaapskooi stap je het Herikhuizerveld op, oftwel de Posbank. Je stijgt flink over een goed aangelegd pad. Bij het hoogste punt gaat een zigzagpad naar boven voor een prachtig uitzicht, mits het weer het toelaat (ik liep hier bij het controleren van de route voor de site in dichte mist, dan is er weinig uitzicht). Deze route is ook toegankelijk voor minder validen.

De Veluwezoom in de herfst

Paviljoen de Posbank

Je klimt en daalt en maakt voor Nederlandse begrippen flink wat hoogtemeters. Eenmaal boven heb je opnieuw een prachtig uitzicht en ben je bij het Posbank Paviljoen aangekomen waar je eventueel neer kunt ploffen voor een hapje of een drankje. Wil je graag Schotse Hooglanders zien, dan grazen die vaak in het heidegebied pal achter het paviljoen. Let wel op fietsers en kom niet te dicht in de buurt van deze grote beesten. Houd altijd voldoende afstand want het blijven wilde dieren. Fotogeniek zijn ze echter zeker!


hooglander op de veluwezoom
Een Schotse hooglaner op de Veluwezoom

Terug naar het bezoekerscentrum

Vanaf het Posbank Paviljoen steek je de verharde weg weer over die je een klein stukje parallel volgt. Hierna buigt de route langzaam af. Met een beetje helder weer kun je vanaf hier, het hoogste punt van de route, de heuvels van Duitsland in de verte zien liggen. Al snel begint de afdaling over het Herikhuizerveld. Eenmaal beneden loop je nog deels via het bos en steek je de grote weg weer over, waarna je terug komt bij het bezoekerscentrum.

Breng hier zeker een bezoekje aan de winkel of doe een hapje of een drankje. Je weg vervolgen voor een andere mooie wandeling is uiteraard ook een optie, er zijn talloze wandelpaden!

leukste wandelingen in rheden
De herfstbossen van de Veluwezoom

Routedetails Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Beginpunt: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg, Rheden
Eindpunt: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg, Rheden
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 5 kilometer
Horeca: bij het bezoekerscentrum en het Posbank Paviljoen
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: paarse pijlen

Tip: wil je de heide in bloei zien? Wandel deze route dan vanaf medio augustus. Hij is ook erg mooi in de herfst en dan bovendien een stuk rustiger!

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Rheden of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Boutique Hotel Beekhuizen (tussen Velp en Rheden)
Buitenplaats Beekhuizen (tussen Velp en Rheden)
Landgoed Rhederoord

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Rheden.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe.

Meer tips voor wandelen in en rondom Rheden? Bezoek dan de wandelen in Rheden startpagina!

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. In het artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder kosten voor jou een bescheiden commissie.

Over wandelen op de Veluwe

Mijn naam is Antonette Spaan en ik ben de trotste oprichter van Wandelen op de Veluwe. Ik woon al mijn hele leven in het oosten van het land en wandel al zo lang ik me kan herinneren op de Veluwe. Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over wandelen op de Veluwe en mijn persoonlijke geheimtipps voor plekken die je écht niet mag missen wanneer je de eindeloze Veluwe bezoekt. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Veluwe Zwerfpad Dieren – Rheden

Veluwe Zwerfpad Dieren – Rheden

Veluwe Zwerfpad Dieren - Rheden Een mooie wandelroute vanuit Dieren naar Rheden is het Veluwe Zwerfpad. Deze wandeling van 10 kilometer van Dieren naar Rheden of andersom voert je door de stille Middachterbossen naar de het Herikhuizerveld. Een relatief rustige route...

NS-wandeling Veluwezoom

NS-wandeling Veluwezoom

NS-wandeling Veluwezoom Eén van de mooiste NS wandelingen die je in Nederland kan maken is, wat mij betreft, de NS-wandeling Veluwezoom van Dieren naar Velp. Je volgt grotendeels de markering van het Maarten van Rossumpad. Er is een variant van 11 kilometer tot aan...

Over velden en kampen wandeling Elspeet

Over velden en kampen wandeling Elspeet

Over velden en kampen wandeling Elspeet Een mooie wandeling in Elspeet en omgeving is de 13 kilometer lange rondwandeling 'Over velden en kampen'. Deze route is uitgezet door Nunspeet Uit de Kunst en voert je, zoals de naam al doet vermoeden, over prachtige...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *