Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Locatie: Rheden

Wandeling

Afstand: 5 kilometer

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Wandelroute Posbank

Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de ‘Kammenroute’ heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten en over heidevelden. Een niet te missen wandeling wanneer je Veluwezoom Nationaal Park bezoekt.

Wandelroute Posbank | © Janneke Kaim

Start van de wandelroute Posbank

Deze rondwandeling van 5 kilometer start vanaf het Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Hier kun je de auto parkeren. Bij de uitgang van het Bezoekerscentrum staat een informatiepaneel met de wandelroutes. Je volgt op deze route de paarse pijlen. Is de parkeerplaats vol? Dan kun je ook starten bij het Paviljoen de Posbank, halverwege de route.

Paarse zee op de Posbank | Janneke Kaim

Naar de schaapskooi

De route is vorig jaar verlegd (helaas, ik vond de vorige versie mooier, die ging ook langs Koepel de Kaap) maar gelukkig is het stuk langs de schaapskooi behouden gebleven. Leuk is het om hier de lammetjes te bezoeken in het voorjaar!

wandelroute veluwezoom-posbank
De schaapskooi op de Veluwezoom

Omhoog!

Na de schaapskooi stap je het Herikhuizerveld op, oftewel de Posbank. Je stijgt flink over een goed aangelegd pad. Bij het hoogste punt gaat een zigzagpad naar boven voor een prachtig uitzicht, mits het weer het toelaat. Van half augustus tot half september bloeit de heide en kijk je uit over de paarse zee.

Paarse zee op de Posbank | © Janneke Kaim

Paviljoen de Posbank

Je klimt en daalt en maakt voor Nederlandse begrippen flink wat hoogtemeters. Eenmaal boven heb je opnieuw een prachtig uitzicht en ben je bij het Posbank Paviljoen aangekomen, waar je eventueel neer kunt ploffen voor een hapje of een drankje. Wil je graag Schotse Hooglanders zien, dan grazen die vaak in het heidegebied pal achter het paviljoen. Let wel op fietsers en kom niet te dicht in de buurt van deze grote beesten. Houd altijd voldoende afstand want het blijven wilde dieren. Fotogeniek zijn ze echter zeker!

hooglander op de veluwezoom
Een Schotse Hooglander op de Veluwezoom

Terug naar het bezoekerscentrum

Vanaf het Posbank Paviljoen steek je de verharde weg weer over die je een klein stukje parallel volgt. Hierna buigt de route langzaam af. Met een beetje helder weer kun je vanaf hier, het hoogste punt van de route, de heuvels van Duitsland in de verte zien liggen. Al snel begint de afdaling over het Herikhuizerveld. Eenmaal beneden loop je nog deels via het bos en steek je de grote weg weer over, waarna je terug komt bij het bezoekerscentrum.

Breng hier zeker een bezoekje aan de winkel of doe een hapje of een drankje. Je weg vervolgen voor een andere mooie wandeling is uiteraard ook een optie, er zijn talloze wandelpaden!

leukste wandelingen in rheden
De herfstbossen van de Veluwezoom

Routedetails Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Beginpunt: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg, Rheden
Eindpunt: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg, Rheden
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 5 kilometer
Horeca: bij het bezoekerscentrum, het Posbank Paviljoen en restaurant de Ruif
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: paarse pijlen

Tip: wil je de heide in bloei zien? Wandel deze route dan vanaf medio augustus. Door de glooiing in dit natuurgebied is dit een van de mooiste bloeiende heidevelden van Nederland, maar daarom ook behoorlijk populair. Hij is ook erg mooi in de herfst en dan bovendien een stuk rustiger!

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Rheden of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Boutique Hotel Beekhuizen 
Buitenplaats Beekhuizen
Landgoed Rhederoord

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Rheden.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe.

Meer tips voor wandelen in en rondom Rheden? Bezoek dan de wandelen in Rheden startpagina!
En lees meer over de Posbank op Naturescanner.

Over wandelen op de Veluwe

ij zijn Cindy, Manou en Janneke. Naast Naturescanner zijn wij sinds kort ook eigenaar van Wandelen op de Veluwe. De site werd opgericht door Antonette Spaan. Door een recente verhuizing naar Zweden heeft zij besloten om dit project over te dragen aan ons en wij hopen je met even veel passie te inspireren voor mooie wandelingen op de Veluwe. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Loenense Waterval

Wandelroute Loenense Waterval

Wandelen naar de waterval bij Loenen Wist je dat bij Loenen de hoogste waterval van Nederland ligt? Deze kan je zien wanneer je de Wandelroute Loenense Waterval - (ook Wandelroute Vrijenberg genoemd) aflegt, een 4.3 kilometer lange route in Loenen op de Veluwe. Een...

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelen op het Kootwijkerzand bij Kootwijk Een bijzondere wandeling in Kootwijk is de wandelroute Kootwijkerzand. Het Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving van Europa en een prachtig gebied om te wandelen. Alhoewel het gebied zich met name leent om...

Rondwandeling Lichtenbeek

Rondwandeling Lichtenbeek

Rondwandeling Lichtenbeek, Oosterbeek Eén van de weinige gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek is de rondwandeling over Landgoed Lichtenbeek. Dit glooiende landgoed ligt tussen het dorp Oosterbeek en Arnhem in en is een nog relatief onbekend wandelgebied. Je kunt...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *