Veluwe Zwerfpad Oosterbeek – Wolfheze

Locatie: Oosterbeek, Wolfheze

Wandeling

Afstand: 10 km

Type

Type: Lijnwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Veluwe Zwerfpad Oosterbeek – Wolfheze

Eén van de mooiste wandelroutes bij Oosterbeek is voor mij het Veluwe Zwerfpad tussen Oosterbeek en Wolfheze. Ik liep deze echt al talloze keren vanwege de prachtige landschappen onderweg en het gemak waarmee je binnen enkele minuten weer terug bent bij het beginpunt van je wandeling.

De wandeling begint op het station van Oosterbeek of op het station van Wolfheze. Ik heb deze wandeling in beide richtingen gemaakt, maar vind starten in Oosterbeek de beste keuze. Simpelweg omdat je eerst nog door het dorp en langs het spoor naar het bos moet lopen en dit wat saai is, dus dan heb je dat maar vast gehad.

Vanaf het station loop je eerst een deel over de openbare weg tot je in de Bilderbergbossen aankomt. Deze relatief stille bossen worden gevormd door prachtige sprengenbeken en eenzame lanen. Eenmaal in de bossen is het vooral heel stil. Het pad kronkelt langs sprengenbeken en stijgt en daalt zo her en der.

De Bilderbergbossen tussen Oosterbeek en Wolfheze

De Wolfhezerbossen

Bij het Fletcher Hotel Wolfheze ligt de Duizendjarige den. In mei 2006 is deze den met meer dan 4 meter omtrek omgevallen, hij was toen ongeveer 400 jaar oud. Het was toen een van de oudste bomen van Nederland.

Eenmaal de grote weg overgestoken kom je al snel bij de schilderachtige Wodanseiken in de Wolfhezerbossen. Deze behoren tot de bekendste bomen van Nederland en hebben vaak decor gestaan voor de schilders die hier vroeger leefden.

De Duizendjarige Den bij Wolfheze
De Duizendjarige Den bij Wolfheze

De Wolfhezerheide

Even verderop volg je een pad de Wolfhezerheide op. Dit prachtige gebied heeft talloze kleine wandelpaden, sprengenbeken met helder water, drinkpoelen en mooie vergezichten. Helaas kan de naastgelegen A50 de rust wat verstoren, maar dat mag in mijn geval de pret vaak niet drukken.

Vanaf de Wolfhezerheide steek je het ecoduct over en kom je aan de andere kant van de A50 terecht. Hier liggen stille bossen met rechte lanen die je uiteindelijk naar het NS Station Wolfheze voeren.

Wolfhezerheide op de wandeling Oosterbeek - Wolfheze
De Wolfhezerheide

Routedetails

Beginpunt: NS Station Oosterbeek
Eindpunt: NS Station Wolfheze
Type wandeling: lijnwandeling
Afstand: 10 km
Horeca: Fletcher Hotel Wolfheze
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: geel/rood

Meer tips voor wandelen in Oosterbeek vind je op de Oosterbeek startpagina.

Waar te overnachten in Oosterbeek

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Oosterbeek of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen:

Hotel in Oosterbeek: Hotel de Bilderberg
Hotel onderweg in Wolfheze: Fletcher Hotel Wolfheze

Of bekijk alle overnachtingsmogelijkheden voor Oosterbeek.

Over wandelen op de Veluwe

ij zijn Cindy, Manou en Janneke. Naast Naturescanner zijn wij sinds kort ook eigenaar van Wandelen op de Veluwe. De site werd opgericht door Antonette Spaan. Door een recente verhuizing naar Zweden heeft zij besloten om dit project over te dragen aan ons en wij hopen je met even veel passie te inspireren voor mooie wandelingen op de Veluwe. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Loenense Waterval

Wandelroute Loenense Waterval

Wandelen naar de waterval bij Loenen Wist je dat bij Loenen de hoogste waterval van Nederland ligt? Deze kan je zien wanneer je de Wandelroute Loenense Waterval - (ook Wandelroute Vrijenberg genoemd) aflegt, een 4.3 kilometer lange route in Loenen op de Veluwe. Een...

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelen op het Kootwijkerzand bij Kootwijk Een bijzondere wandeling in Kootwijk is de wandelroute Kootwijkerzand. Het Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving van Europa en een prachtig gebied om te wandelen. Alhoewel het gebied zich met name leent om...

Rondwandeling Lichtenbeek

Rondwandeling Lichtenbeek

Rondwandeling Lichtenbeek, Oosterbeek Eén van de weinige gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek is de rondwandeling over Landgoed Lichtenbeek. Dit glooiende landgoed ligt tussen het dorp Oosterbeek en Arnhem in en is een nog relatief onbekend wandelgebied. Je kunt...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *