Veluwe Zwerfpad Oosterbeek – Wolfheze

Locatie: Oosterbeek, Wolfheze

Wandeling

Afstand: 10 km

Type

Type: Lijnwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Veluwe Zwerfpad Oosterbeek – Wolfheze

Eén van de mooiste wandelroutes bij Oosterbeek is voor mij het Veluwe Zwerfpad tussen Oosterbeek en Wolfheze. Ik liep deze echt al talloze keren vanwege de prachtige landschappen onderweg en het gemak waarmee je binnen enkele minuten weer terug bent bij het beginpunt van je wandeling.

De wandeling begint op het station van Oosterbeek of op het station van Wolfheze. Ik heb deze wandeling in beide richtingen gemaakt, maar vind starten in Oosterbeek de beste keuze. Simpelweg omdat je eerst nog door het dorp en langs het spoor naar het bos moet lopen en dit wat saai is, dus dan heb je dat maar vast gehad.

Vanaf het station loop je eerst een deel over de openbare weg tot je in de Bilderbergbossen aankomt. Deze relatief stille bossen worden gevormd door prachtige sprengenbeken en eenzame lanen. Eenmaal in de bossen is het vooral heel stil. Het pad kronkelt langs sprengenbeken en stijgt en daalt zo her en der.

De Bilderbergbossen tussen Oosterbeek en Wolfheze

De Wolfhezerbossen

Bij het Fletcher Hotel Wolfheze ligt de Duizendjarige den. In mei 2006 is deze den met meer dan 4 meter omtrek omgevallen, hij was toen ongeveer 400 jaar oud. Het was toen een van de oudste bomen van Nederland.

Eenmaal de grote weg overgestoken kom je al snel bij de schilderachtige Wodanseiken in de Wolfhezerbossen. Deze behoren tot de bekendste bomen van Nederland en hebben vaak decor gestaan voor de schilders die hier vroeger leefden.

De Duizendjarige Den bij Wolfheze
De Duizendjarige Den bij Wolfheze

De Wolfhezerheide

Even verderop volg je een pad de Wolfhezerheide op. Dit prachtige gebied heeft talloze kleine wandelpaden, sprengenbeken met helder water, drinkpoelen en mooie vergezichten. Helaas kan de naastgelegen A50 de rust wat verstoren, maar dat mag in mijn geval de pret vaak niet drukken.

Vanaf de Wolfhezerheide steek je het ecoduct over en kom je aan de andere kant van de A50 terecht. Hier liggen stille bossen met rechte lanen die je uiteindelijk naar het NS Station Wolfheze voeren.

Wolfhezerheide op de wandeling Oosterbeek - Wolfheze
De Wolfhezerheide

Routedetails

Beginpunt: NS Station Oosterbeek
Eindpunt: NS Station Wolfheze
Type wandeling: lijnwandeling
Afstand: 10 km
Horeca: Fletcher Hotel Wolfheze
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: geel/rood

Meer tips voor wandelen in Oosterbeek vind je op de Oosterbeek startpagina.

Waar te overnachten in Oosterbeek

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Oosterbeek of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen:

Hotel in Oosterbeek: Hotel de Bilderberg
Hotel onderweg in Wolfheze: Fletcher Hotel Wolfheze

Of bekijk alle overnachtingsmogelijkheden voor Oosterbeek.

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Posbank Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de 'Kammenroute' heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten en over...

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Rode wandelroute Otterlo Wie een korte wandeling in Otterlo en omgeving wil maken kan prima terecht op het leuke Otterloop-pad. Deze wandeling van 4,9 km is uitgezet door de vrijwilligers van Natuurwerkgroep De Zanding en voert je door natuurgebied De Zanding en door...

Het Schaarsbergenpad

Het Schaarsbergenpad

Klompenpad landgoederen Arnhem Het Schaarsbergenpad is een van de nieuwere Klompenpaden en behoort zeker tot de mooiste Klompenpaden op de Veluwe. De route van 10 km (eerder 12 km) doet verschillende landgoederen in de buurt van Arnhem aan. Nog meer inspiratie opdoen...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *