Het Schaarsbergenpad

Locatie: Arnhem

Wandeling

Afstand: 10 km

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Klompenpad landgoederen Arnhem

Het Schaarsbergenpad is een van de nieuwere Klompenpaden en behoort zeker tot de mooiste Klompenpaden op de Veluwe. De route van 10 km (eerder 12 km) doet verschillende landgoederen in de buurt van Arnhem aan.

Nog meer inspiratie opdoen voor Klompenpaden? Bekijk dan ook de top 10 van Naturescanner.

Routebord Schaarsbergenpad | © Janneke Kaim

Start bij pannenkoekenhuis

Het startpunt is bij ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673 in Arnhem. Je volgt de bekende bordjes met klomp, dit keer in het paars. Er is een korte aanlooproute, daarna volgt een kruispunt, waarbij je kunt kiezen om de route links- of juist rechtsom te lopen.

Groote Kweek

Wij volgden de route tegen de klok in. Allereerst kom je dan over de Groote Kweek, wat vroeger een tabaksplantage was. Op de Schaapsdrift werden de schapen vroeger dagelijkse gedreven naar naastgelegen natuurgebieden Planken Wambuis en de Hoge Veluwe.

Vijverberg

De Vijverberg is een fraai landgoed met slingerende paadjes, beekjes en vijvers. Vanaf het toegangshek zie je het mooie wandelpad al, dat geleidelijk omhoog loopt.

Vijverberg | © Janneke Kaim

Landgoed Warnsborn

Warnsborn is een prachtig landgoed, waar je je ogen uitkijkt bij de aangelegde watervalletjes, oude bomenlanen en sprengen en beekjes. Wij zien hier een mandarijneend met haar kuikens. Helaas is het kleurrijke mannetje nergens te bekennen.

Warnsborn | © Janneke Kaim

Na een mooi stuk over de heide, met een monument voor een verongelukte vliegenier in 1910, duiken we weer het bos in. Hier is het even opletten geblazen, want voor je het weet is het rondje compleet en moet je de afslag terug naar het pannenkoekenhuis nemen. Dit hadden wij niet al te snel in de gaten, waardoor we bijna vol enthousiasme aan een tweede rondje begonnen…

Routedetails Schaarsebergenpad Klompenpad

Beginpunt: ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673, Arnhem
Eindpunt: ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673, Arnhem
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 10 kilometer (wij hebben 12 km gemeten)
Horeca: Pannenkoekenrestaurant aan de start, restaurant Trix, Roadhouse Arnhem
Honden toegestaan: Ja
Markering: Paarse Klompenpad markering

Overnachten in de buurt van het Schaarsbergenpad? Check zeker Groot Warnsborn en nog meer accommodaties voor Arnhem en omgeving. Ook Europarcs de Hooge Veluwe is vlabij.

Tip: download voor je op pad gaat de gratis Klompenpaden app voor de routekaart en extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg. 

Meer tips voor wandelen in en rondom Arnhem? Bezoek dan de wandelen in Arnhem startpagina.

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Posbank Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de 'Kammenroute' heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten en over...

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Rode wandelroute Otterlo Wie een korte wandeling in Otterlo en omgeving wil maken kan prima terecht op het leuke Otterloop-pad. Deze wandeling van 4,9 km is uitgezet door de vrijwilligers van Natuurwerkgroep De Zanding en voert je door natuurgebied De Zanding en door...

Rode wandelroute Paleispark Het Loo

Rode wandelroute Paleispark Het Loo

Route van 7 km in Paleispark Het Loo Een bijzondere plek om te wandelen in Apeldoorn is Paleispark Het Loo. Dit natuurgebied is ca. 650 hectare groot en ligt tegen Paleis Het Loo aan. Er zijn diverse uitgezette wandelroutes in het park, die variëren in lengte tussen...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *