Rode wandelroute Berg en Bos

Locatie: Apeldoorn

Wandeling

Afstand: 7 km

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Nee

Rode wandelroute Berg en Bos

Een van de plekken die ik ‘per abuis’ ontdekte om te wandelen in Apeldoorn is Stadspark Berg en Bos. Ik had de auto namelijk geparkeerd tussen Apeldoorn en Hoog-Soeren om hier eventjes een uurtje door de bossen te struinen. Na enkele honderden meters kwam ik een rode paaltjesroute tegen, die ik besloot te volgen. Het bleek een van de wandelroutes van Stadspark Berg en Bos te zijn!

Stadspark Berg en Bos

Stadspark Berg en Bos ligt ten zuiden van het Paleispark en het Kroondomein en werd in 1934 gesticht. Op die plek lag tot in de 19e eeuw een waterleiding om de fonteinen en waterwerken van Paleis Het Loo van water te voorzien. Je vindt er dan ook talloze waterpartijen. Omdat ik vanaf de ‘verkeerde’ kant kom, heb ik het deel met de parkeerplaats en de uitkijktoren overgeslagen en is de wandeling omschreven vanaf de parkeerplaats in Hoog Soeren.

Stadspark Berg en Bos plattegrond

Door donker bos

Het gebied rondom Hoog Soeren is bij mij favoriet om te wandelen, mede vanwege de uitgestrektheid en de stilte die hier heerst. Ik hoop dan ook op wild en dat lukt! Aan het einde van de wandeling, net voordat ik terug kom bij de auto, zie ik een ree wegschieten in de bosjes.

Wanneer je dichterbij het Stadspark komt vanuit Hoog Soeren zie je ook een edelhertenkamp en een groep zwijnen. Helaas achter een hek …

De stille bossen tussen Hoog Soeren en Apeldoorn

Kriskras door de natuur

De rode wandelroute voert je dwars door de natuur tussen Apeldoorn en Hoog Soeren. Het pad is dan weer breed, dan weer smal. Soms ook heuvelachtig. Je wandelt langs sprengenbeken, door diepe bossen waar het muisstil is en langs open plekken die voor wat lichtinval zorgen.

Een leuke wandeling maar ik denk dat ik dit gebied op zondag zou mijden. Er zijn rondom Hoog Soeren genoeg andere paden die je kunt bewandelen. Een plattegrond met alle wandelroutes in Berg en Bos vind je hier.

De zwijnen

Routedetails

Beginpunt: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn
Eindpunt: idem
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 6.5 kilometer vanuit Apeldoorn
Horeca: bij de ingang
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: rood

Meer tips voor wandelen rondom Apeldoorn vind je op de Apeldoorn startpagina. Overnachten in de buurt van Apeldoorn? Check dan hier de mogelijkheden.

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. In het artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder kosten voor jou een bescheiden commissie.

Over wandelen op de Veluwe

Mijn naam is Antonette Spaan en ik ben de trotste oprichter van Wandelen op de Veluwe. Ik woon al mijn hele leven in het oosten van het land en wandel al zo lang ik me kan herinneren op de Veluwe. Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over wandelen op de Veluwe en mijn persoonlijke geheimtipps voor plekken die je écht niet mag missen wanneer je de eindeloze Veluwe bezoekt. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Veluwe Zwerfpad Dieren – Rheden

Veluwe Zwerfpad Dieren – Rheden

Veluwe Zwerfpad Dieren - Rheden Een mooie wandelroute vanuit Dieren naar Rheden is het Veluwe Zwerfpad. Deze wandeling van 10 kilometer van Dieren naar Rheden of andersom voert je door de stille Middachterbossen naar de het Herikhuizerveld. Een relatief rustige route...

NS-wandeling Veluwezoom

NS-wandeling Veluwezoom

NS-wandeling Veluwezoom Eén van de mooiste NS wandelingen die je in Nederland kan maken is, wat mij betreft, de NS-wandeling Veluwezoom van Dieren naar Velp. Je volgt grotendeels de markering van het Maarten van Rossumpad. Er is een variant van 11 kilometer tot aan...

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Veluwezoom-Posbank Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de 'Kammenroute' heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *