Het Eeskooterpad Klompenpad

Locatie: Otterlo

Wandeling

Afstand: 12, 15 of 19 km

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Het Eeskooterpad Klompenpad

Rondom Otterlo loopt het Eeskooterpad Klompenpad. De hoofdroute is 15 kilometer, maar je kunt hem ook aanpassen naar 12 of 19 kilometer, afhankelijk van de beschikbare tijd. Het is een afwisselende route, veelal over onverharde paden, maar soms loop je ook wat langere stukken langs de grote weg of over asfalt. Mede hierdoor vond ik het Eeskooterpad soms wat teleurstellend, ook omdat ik vind dat er rondom Otterlo mooiere wandelgebieden zijn. Dit neemt echter niet weg dat het nog steeds een leuke wandelroute is, die je trouwens het beste op een doordeweekse dag kunt doen in verband met de drukte in en rondom Otterlo.

Eeskooterpad Klompenpad Otterlo
De start van het Eeskooterpad in Otterlo

Naar het Otterlose Bos

De wandeling over het Eeskooterpad start in het hart van Otterlo, bij een grote gele klomp die je niet kunt missen. Hier wandel je in oostelijke richting het dorp uit, langs de dorpsschool en de Houtkamp. Al snel bereik je het Otterlose Zand het Otterlose Bos. Nadat je het zand overgestoken bent, kom je op de randwal van het Otterlose Bos uit. Dit is een van de oudste bossen van de Veluwe, die vroeger volledig omgeven werd door stuifzand. De wal waar je overheen loopt is ontstaan door het opgewaaide stuifzand.

Ottterlooppad en Eeskooterpad Klompenpad
Klompenpad markering in het Otterlose Bos

Door het Lorkenbos

Nadat je de N310 tussen Arnhem en Otterlo bent overgestoken, gaat de route verder door het Lorkenbos tussen Otterlo en Roekel. Dit gemengde bos staat erom bekend dat er veel zwijnen zitten, dus goed opletten, wie weet zie je ze wel. Even verderop verlaat je het bos en stap je het boerenland op. Tussen de akkers door en over zandpaden, kom je uiteindelijk bij diverse kampeerboerderijen en groepsaccommodaties uit.

Het buitengebied van Otterlo
Het boerenland rondom Otterlo

De Eeskooten

De route gaat verder over landwegen, meestal onverhard. Uiteindelijk kom je uit bij de Eeskooten Schaapskooi, waar deze route naar vernoemd is. In dit gebied leefde men vroeger van schapen. Rondom de schaapskooien lagen weides voor de schapen en akkertjes voor de landbouw. Langs het Kikkergat loop je terug richting de N310, deze keer ten noorden van Otterlo.

De Eeskooten schaapskooi in Otterlo
De Eeskooten schaapskooi in Otterlo

Terug het Otterlose Bos in

Nadat je een stuk langs de N310 hebt gelopen, steek je opnieuw het Otterlose Bos in. Dit deel van het bos werd vroeger gebruikt door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats. Oude restanten hiervan zijn nog terug te vinden in het bos. Uiteindelijk loop je zuidwaarts terug naar Otterlo, langs de rotonde terug het centrum in.

Routedetails

Beginpunt: Centrum Otterlo
Eindpunt: Centrum Otterlo
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 12, 15 of 19 km
Horeca: in Otterlo
Honden toegestaan: nee
Markering: Klompenpad markering

Overnachten in de buurt van het Eeskooterpad Klompenpad? Check dan de mogelijkheden.

Tip: download voor je op pad gaat de gratis Klompenpaden app voor de routekaart en extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

Meer tips voor wandelen in en rondom Otterlo? Bezoek dan de wandelen in Otterlo startpagina!

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Posbank Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de 'Kammenroute' heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten en over...

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Rode wandelroute Otterlo Wie een korte wandeling in Otterlo en omgeving wil maken kan prima terecht op het leuke Otterloop-pad. Deze wandeling van 4,9 km is uitgezet door de vrijwilligers van Natuurwerkgroep De Zanding en voert je door natuurgebied De Zanding en door...

Het Schaarsbergenpad

Het Schaarsbergenpad

Klompenpad landgoederen Arnhem Het Schaarsbergenpad is een van de nieuwere Klompenpaden en behoort zeker tot de mooiste Klompenpaden op de Veluwe. De route van 10 km (eerder 12 km) doet verschillende landgoederen in de buurt van Arnhem aan. Nog meer inspiratie opdoen...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *