Het Eeskooterpad Klompenpad

Locatie: Otterlo

Wandeling

Afstand: 12, 15 of 19 km

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Het Eeskooterpad Klompenpad

Rondom Otterlo loopt het Eeskooterpad Klompenpad. De hoofdroute is 15 kilometer, maar je kunt hem ook aanpassen naar 12 of 19 kilometer, afhankelijk van de beschikbare tijd. Het is een afwisselende route, veelal over onverharde paden, maar soms loop je ook wat langere stukken langs de grote weg of over asfalt. Mede hierdoor vond ik het Eeskooterpad soms wat teleurstellend, ook omdat ik vind dat er rondom Otterlo mooiere wandelgebieden zijn. Dit neemt echter niet weg dat het nog steeds een leuke wandelroute is, die je trouwens het beste op een doordeweekse dag kunt doen in verband met de drukte in en rondom Otterlo.

Eeskooterpad Klompenpad Otterlo
De start van het Eeskooterpad in Otterlo

Naar het Otterlose Bos

De wandeling over het Eeskooterpad start in het hart van Otterlo, bij een grote gele klomp die je niet kunt missen. Hier wandel je in oostelijke richting het dorp uit, langs de dorpsschool en de Houtkamp. Al snel bereik je het Otterlose Zand het Otterlose Bos. Nadat je het zand overgestoken bent, kom je op de randwal van het Otterlose Bos uit. Dit is een van de oudste bossen van de Veluwe, die vroeger volledig omgeven werd door stuifzand. De wal waar je overheen loopt is ontstaan door het opgewaaide stuifzand.

Ottterlooppad en Eeskooterpad Klompenpad
Klompenpad markering in het Otterlose Bos

Door het Lorkenbos

Nadat je de N310 tussen Arnhem en Otterlo bent overgestoken, gaat de route verder door het Lorkenbos tussen Otterlo en Roekel. Dit gemengde bos staat erom bekend dat er veel zwijnen zitten, dus goed opletten, wie weet zie je ze wel. Even verderop verlaat je het bos en stap je het boerenland op. Tussen de akkers door en over zandpaden, kom je uiteindelijk bij diverse kampeerboerderijen en groepsaccommodaties uit.

Het buitengebied van Otterlo
Het boerenland rondom Otterlo

De Eeskooten

De route gaat verder over landwegen, meestal onverhard. Uiteindelijk kom je uit bij de Eeskooten Schaapskooi, waar deze route naar vernoemd is. In dit gebied leefde men vroeger van schapen. Rondom de schaapskooien lagen weides voor de schapen en akkertjes voor de landbouw. Langs het Kikkergat loop je terug richting de N310, deze keer ten noorden van Otterlo.

De Eeskooten schaapskooi in Otterlo
De Eeskooten schaapskooi in Otterlo

Terug het Otterlose Bos in

Nadat je een stuk langs de N310 hebt gelopen, steek je opnieuw het Otterlose Bos in. Dit deel van het bos werd vroeger gebruikt door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats. Oude restanten hiervan zijn nog terug te vinden in het bos. Uiteindelijk loop je zuidwaarts terug naar Otterlo, langs de rotonde terug het centrum in.

Routedetails

Beginpunt: Centrum Otterlo
Eindpunt: Centrum Otterlo
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 12, 15 of 19 km
Horeca: in Otterlo
Honden toegestaan: nee
Markering: Klompenpad markering

Overnachten in de buurt van het Eeskooterpad Klompenpad? Check dan de mogelijkheden.

Tip: download voor je op pad gaat de gratis Klompenpaden app voor de routekaart en extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

Meer tips voor wandelen in en rondom Otterlo? Bezoek dan de wandelen in Otterlo startpagina!

Over wandelen op de Veluwe

ij zijn Cindy, Manou en Janneke. Naast Naturescanner zijn wij sinds kort ook eigenaar van Wandelen op de Veluwe. De site werd opgericht door Antonette Spaan. Door een recente verhuizing naar Zweden heeft zij besloten om dit project over te dragen aan ons en wij hopen je met even veel passie te inspireren voor mooie wandelingen op de Veluwe. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelroute Kootwijkerzand

Wandelen op het Kootwijkerzand bij Kootwijk Een bijzondere wandeling in Kootwijk is de wandelroute Kootwijkerzand. Het Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving van Europa en een prachtig gebied om te wandelen. Alhoewel het gebied zich met name leent om...

Rondwandeling Lichtenbeek

Rondwandeling Lichtenbeek

Rondwandeling Lichtenbeek, Oosterbeek Eén van de weinige gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek is de rondwandeling over Landgoed Lichtenbeek. Dit glooiende landgoed ligt tussen het dorp Oosterbeek en Arnhem in en is een nog relatief onbekend wandelgebied. Je kunt...

Rondwandeling Vijverberg

Rondwandeling Vijverberg

Rondwandeling Vijverberg De rondwandeling Vijverberg ten noorden van Arnhem is een korte maar afwisselende wandeling op de Veluwe. Hij voert door prachtige bossen en langs levendige waterpartijen op de Vijverberg en over de akkers van Hoog Erf. De Vijverberg is een...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *