Beekloopje Barneveld

Locatie: Barneveld

Wandeling

Afstand: 10 kilometer

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Over landgoederen en langs beken

Het Beekloopje Barneveld is een verrassend mooi, afwisselend rondje (10 km) aan de noordkant van Barneveld over landgoederen, langs beken en een stukje door het centrum.

Diverse beken lopen vanaf de Westelijke Veluwerand door de Gelderse Vallei naar Amersfoort, zoals de Esvelderbeek en de Kleine Barneveldse Beek.

Wil je meer weten over de natuur op de Veluwe, kijk dan eens op de informatieve site van Naturescanner.

Landgoed de Schaffelaar

Je start achter het station op Landgoed Schaffelaar, met het bekende kasteel in Engelse neogotiek en tudorstijl. Op dit landgoed zijn veel soorten vogels te spotten, zoals aalscholver, nijlgans, mandarijneend en de ijsvogel.

Vogels op Landgoed Schaffelaar | © Janneke Kaim

Verder is er een poel, die het leefgebied is van amfibieën. Wij spotten er ook enkele kabouters… Het Grand Canal op dit landgoed wordt gevoed door de Esvelderbeek. Vroeger stond hier een molen.

Kabouters op Landgoed Schaffelaar | © Janneke Kaim

Esvelderbeek en Trammelantbeek

Het parkbos gaat over in meer natuurlijk bos, en na het oversteken van een drukke kruising loop je langs de Esvelderbeek op landgoed de Wolfskamer en langs de Trammelantbeek. Dit stuk is in de winter wat modderig, maar wel te doen.

Het Wandelpark

Je eindigt de tocht in het Wandelpark van het Oosterbos, mét klassiek hek. Na een stukje door het centrum, langs de Kleine Barneveldse Beek, ben je weer bij het beginpunt.

Wandelpark | © Janneke Kaim

Routedetails Beekloopje Barneveld

Beginpunt: NS Station Barneveld Centrum
Eindpunt: NS Station Barneveld Centrum
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 10 km 
Horeca: in Barneveld centrum
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: geen

Bekijk alle B&B’s in Barneveld.

Natuurhuisjes Barneveld.

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandelroute Posbank Dé wandeling die je op de Posbank moet maken is natuurlijk de wandelroute Veluwezoom-Posbank. Deze route, die vroeger de 'Kammenroute' heette, voert je vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over de prachtige Posbank, naar uitzichtpunten en over...

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Het Otterloop-pad in Otterlo (De grote Vijf)

Rode wandelroute Otterlo Wie een korte wandeling in Otterlo en omgeving wil maken kan prima terecht op het leuke Otterloop-pad. Deze wandeling van 4,9 km is uitgezet door de vrijwilligers van Natuurwerkgroep De Zanding en voert je door natuurgebied De Zanding en door...

Het Schaarsbergenpad

Het Schaarsbergenpad

Klompenpad landgoederen Arnhem Het Schaarsbergenpad is een van de nieuwere Klompenpaden en behoort zeker tot de mooiste Klompenpaden op de Veluwe. De route van 10 km (eerder 12 km) doet verschillende landgoederen in de buurt van Arnhem aan. Nog meer inspiratie opdoen...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *