Beekloopje Barneveld

Locatie: Barneveld

Wandeling

Afstand: 10 kilometer

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Over landgoederen en langs beken

Het Beekloopje Barneveld is een verrassend mooi, afwisselend rondje (10 km) aan de noordkant van Barneveld over landgoederen, langs beken en een stukje door het centrum.

Diverse beken lopen vanaf de Westelijke Veluwerand door de Gelderse Vallei naar Amersfoort, zoals de Esvelderbeek en de Kleine Barneveldse Beek.

Wil je meer weten over de natuur op de Veluwe, kijk dan eens op de informatieve site van Naturescanner.

Landgoed de Schaffelaar

Je start achter het station op Landgoed Schaffelaar, met het bekende kasteel in Engelse neogotiek en tudorstijl. Op dit landgoed zijn veel soorten vogels te spotten, zoals aalscholver, nijlgans, mandarijneend en de ijsvogel.

Vogels op Landgoed Schaffelaar | © Janneke Kaim

Verder is er een poel, die het leefgebied is van amfibieën. Wij spotten er ook enkele kabouters… Het Grand Canal op dit landgoed wordt gevoed door de Esvelderbeek. Vroeger stond hier een molen.

Kabouters op Landgoed Schaffelaar | © Janneke Kaim

Esvelderbeek en Trammelantbeek

Het parkbos gaat over in meer natuurlijk bos, en na het oversteken van een drukke kruising loop je langs de Esvelderbeek op landgoed de Wolfskamer en langs de Trammelantbeek. Dit stuk is in de winter wat modderig, maar wel te doen.

Het Wandelpark

Je eindigt de tocht in het Wandelpark van het Oosterbos, mét klassiek hek. Na een stukje door het centrum, langs de Kleine Barneveldse Beek, ben je weer bij het beginpunt.

Wandelpark | © Janneke Kaim

Routedetails Beekloopje Barneveld

Beginpunt: NS Station Barneveld Centrum
Eindpunt: NS Station Barneveld Centrum
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 10 km 
Horeca: in Barneveld centrum
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: geen

Bekijk alle B&B’s in Barneveld.

Natuurhuisjes Barneveld.

Over wandelen op de Veluwe

Wij zijn Cindy, Manou en Janneke. Naast Naturescanner zijn wij sinds kort ook eigenaar van Wandelen op de Veluwe. De site werd opgericht door Antonette Spaan. Door een recente verhuizing naar Zweden heeft zij besloten om dit project over te dragen aan ons en wij hopen je met even veel passie te inspireren voor mooie wandelingen op de Veluwe. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Rode wandelroute Paleispark Het Loo

Rode wandelroute Paleispark Het Loo

Route van 7 km in Paleispark Het Loo Een bijzondere plek om te wandelen in Apeldoorn is Paleispark Het Loo. Dit natuurgebied is ca. 650 hectare groot en ligt tegen Paleis Het Loo aan. Er zijn diverse uitgezette wandelroutes in het park, die variëren in lengte tussen...

Het Loenense Enkenpad Klompenpad

Het Loenense Enkenpad Klompenpad

Klompenpad Loenen Het Loenense Enkenpad Klompenpad is een 11 kilometer lange rondwandeling door het buitengebied van Loenen op de Veluwe. Typische drukke plekken in Loenen zoals de waterval en de schaapskooi worden overgeslagen, waardoor deze wandeling een heel andere...

NS-wandeling Veluwezoom

NS-wandeling Veluwezoom

NS-wandeling Veluwezoom Eén van de mooiste NS wandelingen die je in Nederland kan maken is, wat mij betreft, de NS-wandeling Veluwezoom van Dieren naar Velp. Je volgt grotendeels de markering van het Maarten van Rossumpad. Er is een variant van 11 kilometer tot aan...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *