Het Beek- en bultpad Klompenpad

Locatie: Wekerom

Wandeling

Afstand: 9 of 12 km

Type

Type: Rondwandeling

Horeca

Horeca: Ja

Klompenpad in Wekerom

Het Beek- en Bultpad is een 9 kilometer lange rondwandeling door het buitengebied van Wekerom, met een afwisselend landschap van beekjes, weilanden en bossen. De wandelroute kan in twee richtingen gelopen worden en vangt aan bij het Dorpsplein in Wekerom. De route heeft een paarse markering en kan uitgebreid worden met uitstapjes op het Wekeromse Zand en een overstap naar het Eeskooterpad of het Valkschepad.

Het Beek- en Bultpad Klompenpad

Start in Wekerom

Vanaf het cultuurcentrum op het Dorpsplein 1 in Wekerom vertrek je voor een Klompenpad door een afwisselend landschap. Volg de paarse bordjes. Het is een rondwandeling, dus je komt hier ook weer uit. Het is ook mogelijk om op andere plekken te beginnen, zoals de Bult bij het Wekeromse Zand.

Beekje over

Beekjes en akkerland

Al meteen voert de route langs kabbelende beekjes, waar eenden op zwemmen. Daarna voert het verder langs maïsvelden, akkers en door bossen. Vrijwel helemaal in het begin van de wandeling kom je voorbij een poeltje met vlot. Erg tof voor wie gaat wandelen met kinderen op de Veluwe!

Vlot in het begin van de route

Langs weilanden en Berkenrhode

Na een aantal kilometer wandelen is het Vakantiepark Berkenrhode een welkome stopplaats voor een kopje koffie of een ijsje. Je loopt dwars over het vakantiepark en komt langs het restaurantje. Daarna vervolg je je pad over het platteland bij Wekerom.

Langs maïsvelden

Over de Bult

Een bijzonder kenmerk van dit Klompenpad is het dat het over de Bult bij het Wekeromse Zand voert. Dit is ooit een afvalberg geweest, maar daar is niks meer van te merken. De heuvel is geheel begroeid. Boven op de top staat een uitkijktoren, die vergezichten biedt over de hele omgeving.

Bult bij het Wekeromse Zand

Uitzichtpunt

Vanaf het uitzichtpunt zie je zo ver je kunt kijken de groene bossen van de Veluwe!

Routedetails Beek- en Bultpad Klompenpad

Beginpunt: Dorpsplein 1, Wekerom
Eindpunt: Dorpsplein 1, Wekerom
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 9 of 12 kilometer, uit te breiden
Horeca: Berkenrhode Vakantiepark
Honden toegestaan: nee
Markering: Paarse Klompenpad markering

Overnachten in de buurt van het Valkeschepad Klompenpad? Check hier alle accommodatiemogelijkheden voor Wekerom.

Tip: download voor je op pad gaat de gratis Klompenpaden app voor de routekaart en extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg. 

Meer tips voor wandelen in en rondom Wekerom? Bezoek dan de wandelen in Wekerom startpagina! Meer tips voor mooie Klompenpaden? Check dan mijn artikel met leukste Klompenpaden op de Veluwe.

Over wandelen op de Veluwe

Wij zijn Cindy, Manou en Janneke. Naast Naturescanner zijn wij sinds kort ook eigenaar van Wandelen op de Veluwe. De site werd opgericht door Antonette Spaan. Door een recente verhuizing naar Zweden heeft zij besloten om dit project over te dragen aan ons en wij hopen je met even veel passie te inspireren voor mooie wandelingen op de Veluwe. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Rode wandelroute Paleispark Het Loo

Rode wandelroute Paleispark Het Loo

Route van 7 km in Paleispark Het Loo Een bijzondere plek om te wandelen in Apeldoorn is Paleispark Het Loo. Dit natuurgebied is ca. 650 hectare groot en ligt tegen Paleis Het Loo aan. Er zijn diverse uitgezette wandelroutes in het park, die variëren in lengte tussen...

Het Loenense Enkenpad Klompenpad

Het Loenense Enkenpad Klompenpad

Klompenpad Loenen Het Loenense Enkenpad Klompenpad is een 11 kilometer lange rondwandeling door het buitengebied van Loenen op de Veluwe. Typische drukke plekken in Loenen zoals de waterval en de schaapskooi worden overgeslagen, waardoor deze wandeling een heel andere...

Beekloopje Barneveld

Beekloopje Barneveld

Over landgoederen en langs beken Het Beekloopje Barneveld is een verrassend mooi, afwisselend rondje (10 km) aan de noordkant van Barneveld over landgoederen, langs beken en een stukje door het centrum. Diverse beken lopen vanaf de Westelijke Veluwerand door de...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *