Wie is Antonette?

Welkom bij Wandelen op de Veluwe!

isroute iMijn naam is Antonette Spaan en ik ben de trotse oprichter van Wandelen op de Veluwe. Ik woon al mijn hele leven in het oosten van het land en wandel al zo lang ik me kan herinneren op de Veluwe.

Het idee voor Wandelen op de Veluwe is ontstaan tijdens een zoektocht naar wandelingen in het noorden van de Veluwe. Ik merkte dat er nergens een duidelijke website is die alle wandelingen in een bepaald gebied opsomt. Ook zijn er geen wandelkaarten met alle paden erop. Oftewel: in mijn ogen is de Veluwe een wirwar van routes zonder overzicht. Ik zie het daarom als mijn missie om jou een compleet aanbod aan wandelingen te presenteren die in het landschap gemarkeerd zijn.

Vooralsnog vind je dus alleen in het landschap gemarkeerde wandelingen op deze website. Dit heeft ermee te maken dat ik, ondanks dat ik een millennial ben, het liefst zonder afleiding wandel. Oftewel zonder GPS, mobiel, kaart of routebeschrijving op papier. Blijft er dan nog wel wat over? Jazeker wel, namelijk het volgen van gemarkeerde wandelroutes. 

Toen ik in april 2020 begon met mijn wandeltocht over het Veluwe Zwerfpad merkte ik dat ik overal markeringen vond. Soms pijlen, soms bordjes, soms schilderingen en soms pijlen op bordjes. Om gek van te worden als je het mij vraagt. Wat ik mis op de Veluwe is een eenduidig routesysteem en een compleet overzicht van mogelijke wandeltochten. Het is dan ook mijn grote droom om op de Veluwe een éénduidig routesysteem te zien waarin routemakers met elkaar samenwerken om het wandelaars zo makkelijk en comforabel mogelijk te maken.

Alhoewel de site nog volop in ontwikkeling is en niet compleet (alle routes zelf wandelen kost immers flink wat tijd) heb ik een poging gedaan om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Mocht je een in het landschap gemarkeerde route missen en/of tips hebben te verbetering van deze website, neem dan gerust contact met me op.

Naast wandelroutes vind je op de site ook mijn favoriete wandelingen, tips voor andere leuke activiteiten die je naast je wandelingen kunt doen, suggesties voor fijne overnachtingsplekken en een boekenplank met wandelgidsen over de Veluwe in het geval je geen gemarkeerde route wilt lopen. 

Ik wens je heel veel inspiratieplezier toe op Wandelen op de Veluwe!

PS Het is onmogelijk om alle informatie up-to-date te houden ten tijden van het coronavirus. Hierdoor zijn routes mogelijk omgelegd en is horeca wellicht gesloten. Houd hier rekening mee bij het plannen van je wandeling. Deze website is slechts ter inspiratie, controleer voor je gaat wandelen altijd de site van de beheerder van de route (bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten of Klompenpaden). 

Over mij

Ik wandel, schrijf en reis veel. Mijn favoriete plekken ter wereld zijn Nieuw-Zeeland, Zweden en natuurlijk de Veluwe. Ik woon in een klein huisje in het bos ten noorden van Arnhem en wandel elke dag een rondje vanuit huis of elders. Om te zeggen dat ik dit deel van de Veluwe op mijn duimpje ken is een understatement.

Naast Wandelen op de Veluwe ben ik trotse eigenaar van We12travel outdoorblog en het platform voor Avontuurlijke Vrouwen, waarvoor ik ook een podcast maak. Daarnaast beheer ik NieuwZeelandInfo en ben ik werkzaam als freelance tekstschrijver en content creator. Ik breng ongeveer een derde van het jaar door in het buitenland, het liefst met de rugzak op ergens in de natuur.

Naast wandelen lees ik veel, doe ik graag aan yoga, maak ik af en toe een puzzel van 1.000 stukjes en kan ik intens genieten van de natuur om mij heen.