Wie zijn wij?

Welkom bij Wandelen op de Veluwe!

Wandelen op de Veluwe werd opgericht door Antonette Spaan. Zij woonde het grootste deel van haar leven in het oosten van het land en wandelde zo lang ze zich kan herinneren op de Veluwe.

Tijdens corona richtte zij de website en blog op, maar in 2023 vond ze haar geluk in Zweeds Lapland. Omdat Antonette minder vaak op de Veluwe te vinden zou zijn en het lastiger werd om de site te onderhouden, kwam een overname door Naturescanner tot stand.

Het idee voor Wandelen op de Veluwe is ontstaan tijdens een zoektocht naar wandelingen in het noorden van de Veluwe. Antonette merkte dat er nergens een duidelijke website is die alle wandelingen in een bepaald gebied opsomt. Ook zijn er geen wandelkaarten met alle paden erop. Oftewel: de Veluwe is een wirwar van routes zonder overzicht. De missie: jou een compleet aanbod aan wandelingen te presenteren die in het landschap gemarkeerd zijn.

Hoewel de site nog volop in ontwikkeling is en niet compleet (alle routes zelf wandelen kost immers flink wat tijd) doen we een poging om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Mocht je een in het landschap gemarkeerde route missen en/of tips hebben te verbetering van deze website, neem dan gerust contact met ons op.

Naast wandelroutes vind je op WandelenopdeVeluwe ook onze favoriete wandelingen, tips voor andere leuke activiteiten die je naast je wandelingen kunt doen, suggesties voor fijne overnachtingsplekken en een boekenplank met wandelgidsen over de Veluwe in het geval je geen gemarkeerde route wilt lopen. 

We wensen je heel veel inspiratieplezier toe!

Cindy, Manou en Janneke

Over ons

Wij wandelen, schrijven en reizen veel. Onze favoriete plekken ter wereld zijn Scandinavië, Afrika en natuurlijk de Veluwe. Ons kantoor bevindt zich in Lunteren, aan de rand van het bos.

Naast Wandelen op de Veluwe schrijven wij op Naturescanner ook over andere regio’s om te wandelen in Nederland, en over het buitenland. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg onze social media kanalen!