apr 11, 2024 |
De leukste wandelingen in Oosterbeek

Welkom op deze pagina met mijn top 3 wandelroutes in Oosterbeek. Zoals je op de wandelen in Oosterbeek startpagina kunt zien zijn er een aantal mooie wandelingen in Oosterbeek en omgeving. Net als het naastgelegen Arnhem wordt Oosterbeek omringd door eeuwenoude landgoederen en in het zuiden door de de Nederrijn. Daarnaast kom je in Oosterbeek overal herinneringen tegen aan de Slag om Arnhem, onder meer bij Museum Hartenstein en de Airborne Begraafplaats. In dit artikel deel ik mijn top 3 wandelingen in Oosterbeek met je.

rosandepad klompenpad oosterbeek
De Rosandepolder in Oosterbeek

1. Rosandepad Klompenpad

Het Rosandepad Klompenpad is een van mijn favoriete Klompenpaden op de Veluwe. Niet alleen vanwege de mooie landschappen, maar ook vooral de afwisseling. Je begint de wandelroute bij Airborne Museum Hartenstein en wandelt via de prachtige Hemelseberg naar de uiterwaarden van de Nederrijn. Hier passeer je het Oude Kerkenpad en een van de oudste kerken van Nederland. De Rosandepolder is af en toe modderig, maar dat mag de pret niet drukken. Na de spoorbrug is het terug omhoog naar Landgoed Mariëndaal en de Groene Bedstee, een natuurlijke haag die bedoeld was voor dames om toch te kunnen wandelen zonder aan zonlicht blootgesteld te worden. Via het rustige Landgoed Lichtenbeek en de Airborne Begraafplaats kom je weer terug in het centrum van Oosterbeek.

Afstand: 13 km
Beginpunt: Museum Hartenstein, Utrechtseweg 232, Oosterbeek
Eindpunt: Museum Hartenstein, Utrechtseweg 232, Oosterbeek
Horeca onderweg: geen
Markering: Klompenpad markering

Het uitgebreide verslag van het Rosandepad lees je hier.

Hemelseberg op het Rosandepad een van de mooiste wandelroutes in Oosterbeek
De Hemelseberg in Oosterbeek

2. Rondwandeling Lichtenbeek

Deze korte rondwandeling heb ik al regelmatig gedaan, vooral omdat hij relatief onbekend is en er hierdoor maar weinig mensen op deze route zijn. Het landschap is licht glooiend en bestaat uit een combinatie van loofbomen en naaldbomen. Het hoogtepunt op de route is het bezoek aan de bijzondere Airborne Begraafplaats, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Oosterbeek.

Afstand: 3 km
Beginpunt: Parkeerplaats aan de Van Limburg Stirumweg in Oosterbeek
Eindpunt: Parkeerplaats aan de Van Limburg Stirumweg in Oosterbeek
Horeca onderweg: geen
Markering: donkerblauwe beschilderingen 

Het uitgebreide verslag van deze wandeling lees je hier.

Rondwandeling Lichtenbeek Oosterbeek
Landgoed Lichtenbeek Oosterbeek

3. Oosterbeek – Wolfheze over het Veluwe Zwerfpad

Deze wandeling van Oosterbeek naar Wolfheze heb ik al vaak gedaan, mede omdat de variëteit van deze wandelroute enorm is. Het leukste is om hem vanuit Oosterbeek te starten en dan naar Wolfheze te wandelen. Binnen enkele minuten ben je met de trein weer terug op het station van Oosterbeek. Hoogtepunten van deze route zijn voor mij de stille Bilderbergbossen en de prachtige Wolfhezerheide met zijn heldere sprengenbeken.

Afstand: 10 km
Beginpunt: NS Station Oosterbeek
Eindpunt: NS Station Wolfheze
Horeca onderweg: Flechter Hotel Wolfheze
Markering: rood/geel

Het uitgebreide verslag van deze wandeling lees je hier.

Op de Wolfhezerheide

Waar te overnachten in Oosterbeek

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Oosterbeek of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen:

Hotel in de natuur tussen Arnhem en Oosterbeek: Landgoed Groot Warnsborn
Hotel in Oosterbeek: Hotel de Bilderberg


Of bekijk hier alle overnachtingsmogelijkheden voor Oosterbeek.


Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je dit artikel met de mooiste wandelingen in Oosterbeek nuttig. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, stel ze dan gerust. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie. 

Over wandelen op de Veluwe

Deze wandeltips werden geschreven door Antonette Spaan, oprichter van Wandelen op de Veluwe, en aangevuld door Naturescanner, de nieuwe eigenaren.
Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Veluwe Zwerfpad route, kaart, gpx & meer tips!

Veluwe Zwerfpad route, kaart, gpx & meer tips!

Het Veluwe Zwerfpad is een 375 kilometer lang streekpad in de vorm van een acht, dat je over de uitgestrekte Veluwe voert. Het is een van mijn favoriete wandelroutes op de Veluwe en ik heb de meeste etappes van het...

De leukste Klompenpaden op de Veluwe

De leukste Klompenpaden op de Veluwe

Op de Veluwe zijn tal van Klompenpaden. Dit zijn in het landschap gemarkeerde routes van meestal tussen de 5-20 kilometer die je door natuur en boerenland voeren. Je hoeft uiteraard geen klompen aan op zo'n pad, maar waterdichte schoenen zijn wel handig omdat ze vaak...

4 mooie lentewandelingen op de veluwe

4 mooie lentewandelingen op de veluwe

Het frisse groen, de kwetterende vogels, de steeds langer wordende dagen en de koele ochtenden en avonden zijn voor mij slechts enkele dingen die wandelen in het voorjaar zo fijn maken voor me. Het groen lijkt groener dan ooit en ik kan oprecht gelukkig worden van een...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *