mrt 31, 2021 |
De leukste wandelingen in Loenen

Welkom op deze pagina met mijn top 3 wandelroutes in Loenen. Zoals je op de wandelen in Loenen startpagina kunt zien is de omgeving van Loenen een prachtig en gevarieerd gebied om te voet te verkennen. Zo vind je hier niet alleen de hoogste waterval van Nederland, maar ook een prachtige schaapskooi en de bekende Loenermark, waar je bijzondere vergezichten hebt over de eindeloze Veluwe.

Wie gaat wandelen in Loenen wordt zeker niet teleurgesteld, er is voor elk wat wils. In deze top 3 van mooie wandelingen in Loenen heb ik voor hele verschillende routes gekozen, die de landschappelijke schoonheid van het gebied uitstekend weergeven.

Schaapskooi Loenermark wandelingen in Loenen
Schaapskooi Loenermark

1. De gele zwerfkeien route

De gele zwerfkeien route is een 13.5 kilometer lange wandelroute die je langs de mooiste plekken van de Loenermark voert, veelal over brede zandpaden en door heuvelachtig terrein. De route is uitstekend gemarkeerd en neemt je mee langs de IJkbasis Loenermark en een prachtig ven met uitzicht. Ook kom je langs de schaapskooi en wandel je door het stille Loenense Bos. Een aanrader en een van de mooiste wandelingen in Loenen en op de Veluwe wat mij betreft!

Beginpunt: Parkeerplaats Droefakkers of uitgang Zilvense Heide van Landal Coldenhove
Eindpunt: Parkeerplaats Droefakkers of uitgang Zilvense Heide van Landal Coldenhove
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 13.5 km
Horeca: geen
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: zwerfkeien met gele pijlenMijn uitgebreide verslag van deze wandelroute lees je hier.

De gele zwerfkeien route vanuit Landal Coldenhove / wandelingen in Loenen
De gele zwerfkeien route vanuit Landal Coldenhove

2. Wandelroute Loenense Waterval

Wie naar Loenen gaat mag een bezoek aan de Loenense Waterval eigenlijk niet overslaan. Dit is met een verloop van 15 meter de hoogste waterval van Nederland. Daarnaast wandel je langs een hindoeïstisch retraitecentrum en langs het spoor van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Een leuke wandeling om te doen op rustige dagen, aangezien het in de weekenden erg druk kan zijn bij de Loenense Waterval en je dan beter voor een andere wandeling kunt kiezen.

Beginpunt: De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b, Loenen
Eindpunt: De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b, Loenen
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 4,3 km 
Horeca: bij De Groote Modderkolk
Honden toegestaan: aangelijnd
Markering: groene pijlen

Het uitgebreide verslag van deze wandeling lees je hier.

Wandelingen bij Loenen de Loenense waterval
Wandelroute Loenense Waterval

3. Het Loenense Enkenpad Klompenpad

Voor wie op zoek is naar een relatief rustige wandeling bij Loenen op de Veluwe is het Loenense Enkenpad Klompenpad een uitstekende keuze. Deze wandeling laat hoogtepunten als de schaapskooi en waterval links liggen en volgt oude landwegen over de enken rondom Loenen. Een enk is een verhoogde akker en biedt je bij Loenen mooie uitzichten over het dorp en de omgeving. De hoofdroute is 11 kilometer lang, maar je kunt hem inkorten tot 6 of 9.5 kilometer. Deze route is goed te combineren met de hierboven genoemde Wandelroute Loenense Waterval.

Beginpunt: De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b, Loenen
Eindpunt: De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b, Loenen
Type wandeling: rondwandeling
Afstand: 6, 9.5 of 11 kilometer
Horeca: in het dorp (alleen als je de kortere varianten kiest) en bij De Groote Modderkolk
Honden toegestaan: nee
Markering: Klompenpad markering

Mijn uitgebreide verslag van deze wandelroute vind je hier.

Loenense Enkenpad Klompenpad
Loenense Enkenpad Klompenpad

Waar te overnachten in Loenen

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Loenen of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel: Hotel de Loenermark
Bed & Breakfast: De Loenense Bossen
Vakantiepark: Landal Coldenhove

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Loenen.
Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!


Conclusie en disclaimer leukste wandelingen in Loenen

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. In het artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder kosten voor jou een bescheiden commissie.

Over wandelen op de Veluwe

Mijn naam is Antonette Spaan en ik ben de trotste oprichter van Wandelen op de Veluwe. Ik woon al mijn hele leven in het oosten van het land en wandel al zo lang ik me kan herinneren op de Veluwe. Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over wandelen op de Veluwe en mijn persoonlijke geheimtipps voor plekken die je écht niet mag missen wanneer je de eindeloze Veluwe bezoekt. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Veluwe zwerfpad route, kaart, gpx & meer tips!

Veluwe zwerfpad route, kaart, gpx & meer tips!

Het Veluwe Zwerfpad is een 375 kilometer lang streekpad in de vorm van een acht dat je over de uitgestrekte Veluwe voert. Het is een van mijn favoriete wandelroutes op de Veluwe en heb de meeste etappes van het Veluwe Zwerfpad twee of zelfs drie keer gelopen. In dit...

4 mooie lentewandelingen op de veluwe

4 mooie lentewandelingen op de veluwe

Het frisse groen, de kwetterende vogels, de steeds langer wordende dagen en de koele ochtenden en avonden zijn voor mij slechts enkele dingen die wandelen in het voorjaar zo fijn maken voor me. Het groen lijkt groener dan ooit en ik kan oprecht gelukkig worden van een...

Wandelroutes Hoge Veluwe: Tips voor je bezoek

Wandelroutes Hoge Veluwe: Tips voor je bezoek

Wie gaat wandelen in Nationaal Park de Hoge Veluwe kan zijn hart ophalen. Niet alleen zijn er prachtige uitgezette wandelroutes in de Hoge Veluwe, maar ook loont het gewoon heerlijk over de uitgestrekte zandvlaktes te struinen, zonder richting of doel. Sterker nog, op...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *