wolfheze

Wandelen in en rondom Wolfheze

Wandelen in Wolfheze

Wolfheze ligt op twee treinhaltes van Arnhem en is een dorp dat van vroeger uit een blindeninstituut en psychiatrische instelling bestond. Tegenwoordig is het GGZ instelling Pro Persona dat de gebouwen van ‘Dorp Wolfheze’ heeft overgenomen.

Wolfheze ligt ten zuiden van de A12 en ten noorden van de A50. Omringende dorpen zijn Oosterbeek, Doorwerth en Renkum. Er wonen nog geen 2.000 inwoners in Wolfheze en alhoewel er op toeristisch gebied weinig voorzieningen zijn, is de omringende natuur werkelijk prachtig en kun je er veel verschillende wandelingen maken. 

Wandelen in Wolfheze

Video van wandelen in Wolfheze

Wandelroutes Wolfheze

Wat is er te doen in Wolfheze?

Kenmerkend voor de natuur rondom Wolfheze zijn de eeuwenoude Wodanseiken die een favoriet decor vormden voor schilders in de jaren rondom 1850. Ze zijn zo’n 450 jaar oud. Hier vlakbij ligt de Wolfhezerheide, een prachtig heideveld omringd door bossen en sprengenbeken. Ook vind je hier diverse grafheuvels en een rondeel uit het begin van de zestiende eeuw. Het natuurgebied Wolfheze wordt in twee helften verdeeld door de Wolfhezerweg. Het gebied ten noorden is Hoog-Wolfheze, het gebied ten zuiden van de Wolfhezerweg is Laag-Wolfheze.

In Wolfheze zijn twee hotels met een restaurant, maar verder weinig toeristische voorzieningen. Voor boodschappen en restaurants kun je het beste terecht in Oosterbeek of Doorwerth.

Gemarkeerde routes in Wolfheze

Op zoek naar een wandelroute in Wolfheze? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Wolfheze op een rij. 

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Wolfheze zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Wolfheze

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Wolfheze? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Wolfheze en andere tips voor de omgeving.

wandelen in wolfheze
Fletcher Hotel Wolfheze

Waar te overnachten in Wolfheze

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Wolfheze of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel: Fletcher Hotel Wolfheze of Fletcher Hotel De Buunderkamp.

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Wolfheze.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!