rheden

Wandelen in en rondom Rheden

Wandelen in Rheden

Rheden is onlosmakelijk verbonden met de Posbank. Dit glooiende landschap aan de zuidkant van Nationaal Park de Veluwezoom trekt jaarlijks duizenden bezoekers die allemaal hetzelfde willen: een glimp opvatten van de paarse heide die hier aan het einde van de zomer het landschap kleurt.

Toch is de Posbank het hele jaar prachtig. In de herfst kleuren de omringende bossen in alle tinten geel en oranje en in de winter is het hier heerlijk vertoeven in de stille bossen aan de noordkant van de Veluwezoom. 

Kortom: ondanks de drukte (tip: ga op maandag!) is het nog steeds een prachtige plek om te wandelen op de Veluwe. 

wandelen in rheden

Video van wandelen in Rheden

wandelen op de posbank

Wat is er te doen in Rheden?

Eerlijk is eerlijk, dé reden om naar Rheden de komen is natuurlijk de Posbank en de Veluwezoom. Het Veluwetransferium ligt op een kwartiertje lopen vanaf het treinstation en is daardoor goed bereikbaar voor iedereen. 

De Veluwezoom ligt ten noorden van Rheden, ten zuiden stroomt de IJssel. Net buiten Rheden, richting De Steeg, ligt het prachtige Kasteel Middachten. 

Alhoewel Rheden maar klein is, zijn er enkele supermarkten aanwezig. Ook zijn er wat café’s en restaurantjes. Het station staat in verbinding met Arnhem, vanuit daar ben je met enkele stops in Rheden.

Gemarkeerde routes in Rheden

Op zoek naar een wandelroute in Rheden? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Rheden op een rij. Heb ik een wandeling over het hoofd gezien? Dat kan, want de Veluwe is enorm groot en deze website staat nog in de kinderschoenen. Stuur me gerust een bericht met tips voor andere gemarkeerde wandelroutes in Rheden en dan kijk ik of ik die in de toekomst kan toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Rheden zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Rheden

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Rheden? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Rheden en andere tips voor de omgeving.

wandelen in rheden op de posbank
posbank veluwezoom

Waar te overnachten in Rheden

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Rheden of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Boutique Hotel Beekhuizen (tussen Velp en Rheden)
Buitenplaats Beekhuizen (tussen Velp en Rheden)
Landgoed Rhederoord

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Rheden.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!