renkum

Wandelen in en rondom Renkum op de Veluwe

Wandelen in Renkum

Het dorp Renkum ligt aan de zuidelijke rand van de Veluwe, tussen Wageningen en Arnhem in en is vastgegroeid aan Heelsum. Ten zuiden van Renkum stroomt de Nederrijn, ten noorden liggen de stuwwallen van de Veluwe.

Alhoewel Renkum zelf op toeristisch gebied weinig te bieden heeft, is de omgeving werkelijk prachtig. Met name het Renkums Beekdal en Landgoed Quadenoord hebben veel moois voor de wandelaar in petto.

Meer weten over de natuur? Lees dan ook de info over Renkum op Naturescanner.

het vlonderpad in het renkums beekdal

Video van wandelen in Renkum

Wandelen in Renkum

Wat is er te doen in Renkum?

Het Renkums Beekdal is een langgerekt dal dat de Veluwe en Nederrijn met elkaar verbindt. Het vlonderpad en de bosuil die zich hier genesteld heeft, zijn de moeite van een bezoek zeker waard.

Bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal kun je niet alleen terecht voor informatie over de omgeving, maar ook voor producten uit de streekwinkel of een kop koffie met wat lekkers. 

Landgoed Quadenoord is een prachtig natuurgebied ten noorden van het Renkums Beekdal. Ook hier kun je prachtig wandelen. Er is een Natuurcamping en een fraaie beeldentuin. Je wordt omringd door sprengenbeken en eeuwenoude bossen die vol zitten met wild. 

In Renkum zijn enkele winkels, supermarkten en restaurants. Er zijn geen hotels, daarvoor kun je het beste terecht in Wolfheze, Doorwerth of Oosterbeek.  

Gemarkeerde routes in Renkum

Op zoek naar een wandelroute in Renkum? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Renkum op een rij. Hebben wij een wandeling over het hoofd gezien? Laat het even weten en we proberen dit zo snel mogelijk toe te voegen.

Het voordeel van het wandelen van een bewegwijzerde route is dat je niet hoeft na te denken over het pad en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Wel zo makkelijk!  In en rondom Renkum zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Renkum

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Renkum? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Renkum en andere tips voor de omgeving.

Wandelen in Renkum
Kamperen op Landgoed Quadenoord

Waar leuk overnachten in Renkum?

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Renkum? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen. 

Hotel: Fletcher Hotel Wolfheze of Fletcher Hotel De Buunderkamp in Wolfheze.

Kamperen op Natuurcamping Landgoed Quadenoord is ook een aanrader. Een lidmaatschap van de Natuurkampeerterreinen is hiervoor noodzakelijk.

 Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!