Otterlo

Wandelen in Otterlo op de Veluwe

Wandelen in Otterlo

Otterlo is een van de bekendste dorpen op de Veluwe. Je kunt dan ook uitstekend wandelen in Otterlo en omgeving. Er zijn talloze wandelroutes en daarnaast vind je er diverse hotels en vakantieparken, restaurants en andere voorzieningen voor de bezoeker. Ondanks het feit dat het hier in het hoogseizoen vrij druk kan worden, heeft Otterlo zijn kleinschalige charme behouden. Gelegen aan de westelijke kant van de Veluwe is dit dé plek om Nationaal Park de Hoge Veluwe te bezoeken en je onder te dompelen in de gastvrijheid van de Veluwe.

Otterlo ligt aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe, een bijzonder natuurpark bekend vanwege de burlende edelherten, de witte fietsen en natuurlijk het Kröller Müller Museum. Houd er rekening mee dat je entreekosten dient te voldoen voor het park en dat enkele van de genoemde wandelingen dus alleen te maken zijn na het voldoen van de entreegelden.

Wandelen in Ottterlo bij Planken Wambuis

Mijn wandeling in Otterlo

Otterlooppad

Wat is er te doen in Otterlo?

De meeste bezoekers komen natuurlijk naar Otterlo voor een bezoek aan de Hoge Veluwe. Echter is er in Otterlo en omgeving nog veel meer te zien en te beleven op wandelgebied. 

Ten noorden van Otterlo ligt Harskamp, een militair oefenterrein waar je als de wind (on)gunstig staat de schietoefeningen kunt horen. Dit gebied is niet toegankelijk. Andere natuurgebieden rondom Otterlo zijn Oud-Reemst, De Mossel en Planken Wambuis tussen Otterlo en Ede.

Otterlo heeft uitgebreide toeristische voorzieningen. Naast de overnachtingsmogelijkheden en horeca vind je er diverse fietsverhuurders en een kleine supermarkt.

Gemarkeerde routes in Otterlo

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus! In Otterlo zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Otterlo? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Otterlo en andere tips voor de omgeving.
Wandelen in Otterlo

Lange afstandspaden bij Otterlo

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus! In Otterloo zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

De kleine Pol in Otterlo

Waar te overnachten in Otterlo

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Otterlo of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Vakantiepark: EuroParcs de Zanding
Hotel: De Sterrenburg (adult only)
B&B: De Kleine Pol

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!