oosterbeek

Wandelen in en rondom Oosterbeek

Wandelen in Oosterbeek

Wie Oosterbeek zegt, zegt Airborne wandeltocht. Althans, voor mij als wandelaar dan. Ik liep al zo’n 10 keer mee aan het grootste jaarlijks terug kerende wandelevenement, tevens het grootste ééndaagse wandelevenement ter wereld.  

In Oosterbeek heeft veel met de Slag om Arnhem te maken en de jaren ‘40-’45 in ons land. Wandelen in Oosterbeek staat dus niet alleen garant voor prachtige natuur maar ook een flinke portie cultuur en historie. Oosterbeek ligt, letterlijk, op loopafstand van Arnhem en is eenvoudig per trein en bus bereikbaar. Ten zuiden van Oosterbeek stroomt de Rijn en kun je heerlijk over de zandstranden struinen, ten noorden en westen van Oosterbeek liggen de uitgestrekte bossen van de prachtige Veluwe en enkele heideveldjes.  

airborne begraafplaats oosterbeek

Video van wandelen in Oosterbeek

Hemelseberg Oosterbeek

Wat is er te doen in Oosterbeek?

Oosterbeek heeft diverse toeristische voorzieningen waaronder enkele musea over de Slag om Arnhem en de Airborne Begraafplaats. Naast de verschillende overnachtingsmogelijkheden en horeca vind je er een grote winkelstraat met supermarkten en alle winkels die je van een middelgroot dorp mag verwachten.

Gemarkeerde routes in Oosterbeek

Op zoek naar een wandelroute in Oosterbeek? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek op een rij. Heb ik een wandeling over het hoofd gezien? Dat kan, want de Veluwe is enorm groot en deze website staat nog in de kinderschoenen. Stuur me gerust een bericht met tips voor andere gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek en dan kijk ik of ik die in de toekomst kan toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Oosterbeek zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Oosterbeek

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Oosterbeek? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek en andere tips voor de omgeving.

Wandelen in Arnhem
Wandelen in Oosterbeek

Waar te overnachten in Oosterbeek

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Oosterbeek of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel: Hotel De Bilderberg

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Oosterbeek.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!