oosterbeek

Wandelen in en rond Oosterbeek

Wandelen in Oosterbeek

Wie Oosterbeek zegt, zegt Airborne wandeltocht. Althans, voor mij als wandelaar. Ik liep al zo’n 10 keer mee aan het grootste jaarlijks terug kerende wandelevenement, tevens het grootste ééndaagse wandelevenement ter wereld.

In Oosterbeek heeft veel met de Slag om Arnhem te maken en de jaren ‘40-’45 in ons land. Wandelen in Oosterbeek staat dus niet alleen garant voor prachtige natuur, maar ook voor een flinke portie cultuur en historie.

Oosterbeek ligt, letterlijk, op loopafstand van Arnhem en is eenvoudig per trein en bus bereikbaar. Ten zuiden van Oosterbeek stroomt de Rijn en kun je heerlijk over de zandstranden struinen, ten noorden en westen van Oosterbeek liggen de uitgestrekte bossen van de prachtige Veluwe en enkele heideveldjes.

airborne begraafplaats oosterbeek

Video van wandelen in Oosterbeek

Hemelseberg Oosterbeek

Wat is er te doen in Oosterbeek?

Oosterbeek heeft diverse toeristische voorzieningen waaronder enkele musea over de Slag om Arnhem en de Airborne Begraafplaats. Naast de verschillende overnachtingsmogelijkheden en horeca vind je er een grote winkelstraat met supermarkten en alle winkels die je van een middelgroot dorp mag verwachten.

Gemarkeerde routes in Oosterbeek

Op zoek naar een mooi wandelpad in Oosterbeek? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes op een rij. Dit zijn wat ons betreft de mooiste bewegwijzerde paden. Ken jij een route die absoluut niet mag missen in deze lijst, neem dan contact op.

Lees meer over de leukste gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek:

Mijn top 3 wandelroutes in Oosterbeek

Benieuwd naar onze lievelingspaden en favoriete wandelingen in en rondom Oosterbeek? In dit artikel deelt Antonette haar top 3 gemarkeerde wandelroutes in Oosterbeek en andere tips voor de omgeving.

Wandelen in Arnhem
Wandelen in Oosterbeek

Leuke accommodaties in Oosterbeek

Het is wel erg fijn om voldoende tijd door te brengen in de regio en een overnachting in Oosterbeek zal je je zeker niet betreuren.

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Oosterbeek of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel: Hotel De Bilderberg

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Oosterbeek.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje in Oosterbeek!