loenen

Wandelen in en rondom Loenen op de Veluwe

Wandelen in Loenen op de Veluwe

Loenen op de Veluwe is wat ons betreft echt een van de mooiste plekken op de Veluwe. Je hebt er talloze wandelpaden, prachtige natuurgebieden, het ligt landelijk en het is niet ontzettend toeristisch, waardoor het centrum zijn kleinschalige karakter behouden heeft. 

Loenen ligt aan de oostelijke zijde van de Veluwe, tussen Eerbeek en Dieren, ten zuiden van Apeldoorn. Verwar Loenen op de Veluwe niet met Loenen aan de Vecht in de provincie Utrecht. 

Bij Loenen liggen prachtige natuurgebieden, waaronder de Schaapskooi, Loenermark, de Loenense waterval en het Loenense Bos. 

Wandelen in Loenen op de Veluwe

Video van wandelen in Loenen

Loenense waterval

Wat is er te doen in Loenen?

De omgeving van Loenen heeft genoeg te bieden om je een aantal dagen te vermaken. Zo kun je er prachtig wandelen door het Loenense Bos, de schaapskooi bezoeken, naar de Loenense waterval gaan en een bezoek brengen aan het Ereveld Loenen. Dit is de laatste rustplaats van ruim 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Daarnaast heeft Loenen zijn eigen stoomtreinstation, zijn er kunstgalerijen en beeldentuinen en kun je natuurlijk prachtig wandelen op de Loenermark. 

In Loenen is een kleine supermarkt en zijn er wat café’s, terrassen en restaurants. Er is een beperkt aantal accommodaties, maar in de omgeving zijn enkele vakantieparken vanuit waar je binnen een mum van tijd in Loenen bent. 

Gemarkeerde wandelroutes in Loenen

Op zoek naar een wandelroute in Loenen? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Loenen op een rij. 

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Loenen zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Loenen

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Loenen? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Loenen en andere tips voor de omgeving.

Wandelen in Loenen
Landal Coldenhove

Waar te overnachten in Loenen

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Loenen of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel: Hotel de Loenermark
Bed & Breakfast: De Loenense Bossen
Vakantiepark: Landal Coldenhove

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!