kootwijk

Wandelen in en rondom Kootwijk op de Veluwe

Wandelen in Kootwijk

Kootwijk is een van de meest bijzondere plekken op de Veluwe. Het Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving van Europa en een heerlijke plek om te struinen. Daarnaast vind je hier het Kootwijkerduin, prachtige natuurkampeerterreinen en Uitkijktoren De Zandloper. Verder is Kootwijk met name bekend van Radio Kootwijk, dat overigens niet over de weg verbonden is met Kootwijk zelf. Wie gaat wandelen in Kootwijk kan zijn hart ophalen, er zijn talloze paden en diepe bossen waar je grote kans hebt om wild te spotten. 

Radio Kootwijk op de Veluwe

Video van wandelen bij Kootwijk

wandelen bij kootwijk

Wat is er te doen in Kootwijk

Het dorp Kootwijk stelt niet zo veel voor: een paar huizen, wat restaurants en een kerk vormen de kern van het dorp. De bezoekers komen hier vooral voor het Kootwijkerzand, Radio Kootwijk, het Kootwijkerveen en de Kootwijkerduin. 

Je kunt in de omgeving van Kootwijk prachtig wandelen, op doordeweekse dagen is het er rustig, in de weekenden relatief druk. 

Wie in de buurt van Kootwijk wil overnachten, kan om te kamperen terecht op Natuurkampeerterrein Zanderdennen of een lokale Bed & Breakfast. Voor een hotel of vakantiepark kun je terecht in dorpen als Garderen of Otterlo

Kootwijk heeft geen winkels of andere voorzieningen. 

Gemarkeerde routes in Kootwijk

Op zoek naar een wandelroute in Kootwijk? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Kootwijk op een rij. Heb ik een wandeling over het hoofd gezien? Dat kan, want de Veluwe is enorm groot en deze website staat nog in de kinderschoenen. Stuur me gerust een bericht met tips voor andere gemarkeerde wandelroutes in Kootwijk en dan kijk ik of ik die in de toekomst kan toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Kootwijk zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Kootwijk

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Kootwijk? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Kootwijk en andere tips voor de omgeving.

wandelen in Kootwijk
Radio Kootwijk

Waar te overnachten in Kootwijk

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Kootwijk? In het dorp zijn geen hotels, je vindt er wel een handjevol kleinschalige B&B’s. Wil je in een hotel overnachten, dan kun je terecht in bijvoorbeeld Otterlo of Garderen.  

Huttopia heeft onlangs een nieuwe natuurcamping geopend in de omgeving van Harskamp. Een aanrader!
Kamperen op Natuurcamping Zanderdennen is ook een aanrader. Een lidmaatschap van de Natuurkampeerterreinen is hiervoor noodzakelijk.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!