Hoenderloo

Wandelen in Hoenderloo op de Veluwe

Wandelen in Hoenderloo

Hoenderloo is, samen met Otterlo, een van de bekendste dorpen op de Veluwe. Je kunt er dan ook uitstekend wandelen, in het dorp zelf en in de directe omgeving. Er zijn prachtige gemarkeerde wandelroutes in Hoenderloo en daarnaast vind je er diverse hotels en vakantieparken, restaurants en andere voorzieningen voor de bezoeker. Het ligt centraal op de Veluwe en is dé plek om Nationaal Park de Hoge Veluwe te bezoeken en je onder te dompelen in de gastvrijheid van de Veluwe.

Hoenderloo ligt aan de noordoostelijke rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe, het bekendste Nederlandse natuurpark, met  burlende edelherten, de witte fietsen en natuurlijk het Kröller Müller Museum. Houd er rekening mee dat je entreekosten dient te voldoen voor het park en dat enkele van de hieronder genoemde wandelingen dus alleen te maken zijn na het voldoen van de entreegelden!

Jachthuis Hubertus

Mijn wandeling in Hoenderloo

Schenkenshul Hoenderloo

Wat is er te doen in Hoenderloo?

Hoenderloo ligt tussen Arnhem en Apeldoorn in en wordt voornamelijk omgeven door bossen. Ten zuiden ligt vliegbasis Deelen en het Deelerwoud, in het noorden natuurgebied Schenkenshul.  

Hoenderloo heeft uitgebreide toeristische voorzieningen. Naast de overnachtingsmogelijkheden en horeca vind je er diverse fietsverhuurders en een kleine supermarkt. Ook het beroemde ‘IJs van Co’ vind je in Hoenderloo. 

 

Gemarkeerde routes in Hoenderloo

Het voordeel van een gemarkeerde route wandelen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS hoeft te navigeren. Gewoon je wandelschoenen aan en het pad volgen! Check zeker deze gemarkeerde wandelroutes in Hoenderloo

Mijn top 3 wandelroutes

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Hoenderloo? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Hoenderloo en andere tips voor de omgeving.

wandelen in hoenderloo
landal miggelenberg

Waar overnachten in Hoenderloo

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Hoenderloo of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Vakantieparken: Landal Miggelenberg
Leuk voor gezinnen: de boomhut. Check meer over overnachten in een boomhut.

De Rimboe & De Woeste Hoogte is een prachtig luxe park met moderne vakantiehuizen bij Hoenderloo.

Hotel: Hotel de Boerenkinkel
B&B: Aan de Bosrand Hoenderloo

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Hoenderloo.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!