Hoenderloo

Wandelen in Hoenderloo op de Veluwe

Wandelen in Hoenderloo

Hoenderloo is, samen met Otterlo, een van de bekendste dorpen op de Veluwe. Je kunt dan ook uitstekend wandelen in Hoenderloo en de directe omgeving. Er zijn prachtige gemarkeerde wandelroutes in Hoenderloo en daarnaast vind je er diverse hotels en vakantieparken, restaurants en andere voorzieningen voor de bezoeker. Gelegen centraal op de Veluwe is dit dé plek om Nationaal Park de Hoge Veluwe te bezoeken en je onder te dompelen in de gastvrijheid van de Veluwe.

Hoenderloo ligt aan de noordoostelijke rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe, een bijzonder natuurpark bekend vanwege de burlende edelherten, de witte fietsen en natuurlijk het Kröller Müller Museum. Houd er rekening mee dat je entreekosten dient te voldoen voor het park en dat enkele van de hieronder genoemde wandelingen dus alleen te maken zijn na het voldoen van de entreegelden.

Jachthuis Hubertus

Mijn wandeling in Hoenderloo

Schenkenshul Hoenderloo

Wat is er te doen in Hoenderloo?

Hoenderloo ligt tussen Arnhem en Apeldoorn in en wordt voornamelijk omgeven door bossen. Ten zuiden ligt vliegbasis Deelen en het Deelerwoud, in het noorden natuurgebied Schenkenshul.  

Hoenderloo heeft uitgebreide toeristische voorzieningen. Naast de overnachtingsmogelijkheden en horeca vind je er diverse fietsverhuurders en een kleine supermarkt. Ook het beroemde ‘IJs van Co’ vind je in Hoenderloo. 

 

Gemarkeerde routes in Hoenderloo

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus! In Hoenderloo zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Hoenderloo? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Hoenderloo en andere tips voor de omgeving.

wandelen in hoenderloo
landal miggelenberg

Waar te overnachten in Hoenderloo

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Hoenderloo of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Vakantiepark: Landal Miggelenberg
Hotel: Hotel de Boerenkinkel
B&B: Aan de Bosrand Hoenderloo

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Hoenderloo.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!