garderen

Wandelen in Garderen

Wandelingen in Garderen

Garderen is wellicht een van de bekendste plekken op de Veluwe, mede vanwege de vele recreatieparken die hier liggen. Maar uiteraard ook vanwege de prachtige natuur en het vele wild dat je hier kunt spotten.

Garderen wordt letterlijk omringd door de natuur en dan vooral door bos. Het Speulder- en Sprielderbos is een van de mooiste en meest mysterieuze bossen van de Veluwe. Vooral in de herfst is het hier machtig mooi. Ten noordoosten van Garderen ligt een uitgestrekt heidegebied en ten westen ligt voornamelijk landbouwgrond. Ook bijzonder is Boeschoten, een natuurrijk gebied ten zuidwesten van Garderen.

Tip: bekijk ook de informatie over het Speulderbos en over Voorthuizen bij Naturescanner.

Daarnaast vormt Garderen een belangrijk knooppunt op het Veluwe Zwerfpad, vanuit hier wandel je naar Elspeet, Putten, Hoog Soeren en Otterlo.  

Speulderbos in Garderen wandelen in Garderen

Video van wandelen in Garderen

Wandelen in Garderen

Wat is er te doen in Garderen?

In Garderen hoef je je als bezoeker geen seconde te vervelen. Behalve de prachtige natuur, zijn er talloze andere dingen om te doen in Garderen. Voor avonturiers en gezinnen met kinderen is het klimbos een aanrader. Ook het Veluws Zandsculpturenfestijn is een bezoek waard. 

In het centrum van Garderen zijn enkele winkels, supermarkten en andere voorzieningen die handig kunnen zijn voor de wandelaar! Ook handig om te weten is dat het een kerkelijk dorp is en voorzieningen op zondag mogelijk gesloten en/of beperkt geopend zijn. De meeste restaurants zijn echter wel gewoon geopend op zondag, maar controleer dit van tevoren altijd even goed. 

Gemarkeerde routes in Garderen

Op zoek naar een wandeling in Garderen? Hieronder vind je de leukste gemarkeerde wandelroutes in Garderen. Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen, is dat je niet hoeft na te denken over het pad en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te lopen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan!

In en rondom Garderen ontdekten wij de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Garderen

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Garderen? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Garderen en andere tips voor de omgeving.

het Uddelermeer
Luxe Tinyhouse in Stroe leuk om te wandelen in Garderen

Waar te overnachten in Garderen

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Garderen of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen. 

Hotel: WestCord Hotel De Veluwe
Tiny House: Luxe Tiny House in Stroe
Recreatiepark: Bok’s Bungalowpark 

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Garderen. 

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!