elspeet

Wandelen in en rondom Elspeet

Wandelen in Elspeet

Het dorp Elspeet is waarschijnlijk wat minder bekend dan zijn naaste buren Garderen en Vierhouten, maar dat betekent niet dat het minder mooi is. Daar waar je in de bovengenoemde plekken soms heel veel toeristen tegen komt, is Elspeet over het algemeen rustiger.

De omgeving is prachtig. Zo wordt Elspeet omringd door fraaie heidevelden, bossen en landbouwgebied. Omringende gehuchten zijn Speuld, Uddel (bekend van het Uddelermeer!), Leuvenum en Staverden, allen ook zeer geschikt voor het maken van een mooie wandeling in de natuur.

Een andere bijzondere plek is Stakenberg en de uitkijktoren die je een prachtige weidse blik over de Veluwe biedt. Kortom: voor wandelaars is er genoeg te zien in Elspeet op de Veluwe.

Wandelen in Elspeet
Herdenkingsmonument Elspeet

Wat is er te doen in Elspeet?

In Elspeet hoef je je als wandelaar zeker niet te vervelen. Naast het Veluwe Zwerfpad zijn er talloze andere paden om te hiken en ook de heidevelden nodigen uit om te voet ontdekt te worden.

In het centrum van Elspeet zijn enkele restaurants en café’s waar je terecht kunt na een hike. Ook het Historisch Museum Elspeet is de moeite van een bezoek waard. Ten zuiden van het dorp ligt een grote supermarkt voor al je inkopen. Handig om te weten is dat het een kerkelijk dorp is en voorzieningen op zondag mogelijk gesloten en/of beperkt geopend zijn. De meeste restaurants zijn echter wel gewoon geopend op zondag, maar controleer dit van tevoren altijd even goed. 

Video van wandelen in Elspeet

Gemarkeerde routes in Elspeet

Op zoek naar een wandelroute in Elspeet? Hieronder vind je de gemarkeerde wandelroutes op een rij. Hebben we een wandeling over het hoofd gezien? Stuur gerust een berichtje over andere gemarkeerde routes in Elspeet en dan kijken we of we die in de toekomst kunnen toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

 Wij liepen de volgende gemarkeerde wandelroutes in Elspeet:

Onze top 3 wandelroutes in Elspeet

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Elspeet? In dit artikel delen we onze top 3 gemarkeerde wandelpaden in Elspeet en andere tips voor de omgeving.

wandelen in elspeet
wandelen in elspeet

Waar te overnachten in Elspeet

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Elspeet of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen. 

Hotel: Veluwe Hotel Stakenberg of Hotel Mennorode

Of bekijk op Booking.com alle accommodatiemogelijkheden voor Elspeet. 

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!