ede

Wandelen in en rondom Ede

Wandelen in Ede

 

Ede ligt in de zuidwestelijke hoek van de Veluwe en alhoewel het wellicht niet meteen je eerste interesse wekt, heeft de omgeving van Ede enkele echte pareltjes qua natuur en kun je er prachtig wandelen.

Ede ligt tussen verschillende natuurgebieden ingeklemd, vooral ten oosten van de stad kun je de natuur prachtig te voet verkennen. Hier liggen onder meer de bekende Ginkelse Heide, Planken Wambuis en de minder bekende Eder Heide.

Ook het Edese Bos en de Mossel zijn heerlijke plekken om te voet te verkennen. De Mosselboerderij is een heerlijke plek middenin het bos om neer te strijken voor een bak koffie of iets lekker en bovendien niet met de auto bereikbaar! Lekker rustig dus!

Gemeente Ede

Video van wandelen in Ede

Ginkelse Heide monument wandelen in Ede

Wat is er te doen in Ede

Veel mensen kennen Ede waarschijnlijk van Station Ede-Wageningen, een belangrijke stop op de intercity treinen tussen het oosten en westen van Nederland. Of van Operation Market Garden en de herdenkingen op de Ginkelse Heide, elk jaar in september. 

Bij de Mossel ligt uitkijkpunt Valenberg, vanaf waar je met een beetje geluk wild kunt spotten. 

Bovendien ben je vanuit Ede zo op andere prachtige bestemmingen op de Veluwe zoals Wekerom, Lunteren en Otterlo. In het hart van Ede zijn talloze winkels, supermarkten en andere voorzieningen die handig kunnen zijn voor de wandelaar!

Gemarkeerde routes in Ede

Op zoek naar een wandelroute in Ede? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in en rond de stad op een rij. Heb ik een wandeling over het hoofd gezien? Dat kan, want de Veluwe is enorm groot en deze website staat nog in de kinderschoenen. Stuur me gerust een bericht met tips voor andere gemarkeerde wandelroutes in Ede en dan kijk ik of ik die in de toekomst kan toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Ede zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Ede

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Ede? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Apeldoorn en andere tips voor de omgeving.

Planken Wambuis
wandelen in Ede Planken Wambuis

Waar te overnachten in Ede

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Ede of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel in de stad: De ReeHorst
Hotel in de natuur: Hotel Belmont 50|50

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Ede.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!