arnhem

Wandelen in en rondom Arnhem

Wandelen in Arnhem

Arnhem is wat mij betreft écht de allerleukste stad van Nederland. Je kunt er niet alleen lekker winkelen, heerlijk uit eten en op een fijn terras neerploffen, er is ook nog eens van alles te zien. Denk bijvoorbeeld aan het Openluchtmuseum en Burgers Zoo. De Eusebiuskerk vormt het letterlijke hoogtepunt van de stad, wie de toren beklimt heeft een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Arnhem wordt omringd door bijzondere natuur. Ten noorden, oosten en westen van de stad ligt de eindeloze Veluwe. Ten zuiden stroomt de Nederrijn, die de stad in tweeën verdeelt.

Video van wandelen in Arnhem

grote kweek arnhem

Wat is er te doen in Arnhem?

Kenmerkend voor Arnhem zijn de vele stadsparken, waarvan Park Sonsbeek en Park Zypendaal de bekendste zijn. Vanuit het centrum van Arnhem wandel je zo de prachtige natuur in en sta je binnen no-time op de Posbank in het Nationale Park Veluwezoom. Ook De Hoge Veluwe is vanuit Arnhem prima bereikbaar. Rondom Arnhem liggen talloze eeuwenoude landgoederen, waar diverse wandelpaden uitgezet zijn. Andere hoogtepunten zijn de mooie watervallen in het Sonsbeek Park, Huis Zypendaal en het heuvelachtige Mariëndal. Iets verder buiten de stad ligt het bijzonder fraaie Deelerwoud, een natuurgebied dat bekend staat om zijn vele wild.

 

In Arnhem vind je alles wat je je maar kunt wensen. Er zijn fijne hotels, veel Bed & Breakfasts en zelfs een aantal campings, waaronder Camping Warnsborn en Camping Arnhem. Omringende dorpen als Oosterbeek en Velp zijn met een korte rit per trein of bus eenvoudig bereikbaar. In het hart van Arnhem zijn talloze winkels, supermarkten en andere voorzieningen. Kortom: alles wat je van een Nederlandse stad mag verwachten.

Gemarkeerde routes in Arnhem

Op zoek naar een wandelroute in Arnhem? Hieronder vind je alle gemarkeerde routes op een rij. Heb ik een wandeling over het hoofd gezien? Dat kan, want de Veluwe is enorm groot en deze website staat nog in de kinderschoenen. Stuur ons gerust een bericht met tips voor andere gemarkeerde wandelroutes in Arnhem en dan kijken we of we die in de toekomst kunnen toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Arnhem zijn de volgende gemarkeerde paden:

Mijn top 3 wandelroutes in Arnhem

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Arnhem? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Arnhem en andere tips voor de omgeving.

Wandelen in Arnhem

Leuke overnachtingen in Arnhem

Ben je op zoek naar een unieke overnachtingsplek in Arnhem of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel in de stad: Hotel Haarhuis
Hotel in de natuur: Landgoed Groot Warnsborn
Bed & Breakfast: B&B Adelaerthoeve
Vakantiepark: Europarcs Hooge Veluwe

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Arnhem.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje bij Arnhem!