apeldoorn

Wandelen in en rondom Apeldoorn

Wandelen in Apeldoorn

Wie Apeldoorn zegt, zegt Paleis het Loo. De Apenheul. De Kroondomeinen. De Julianatoren. Je bent er vast al eens geweest. Wat veel mensen niet weten is dat de omgeving van Apeldoorn zich uitstekend leent voor het maken van een mooie wandeling door de natuur. Ook stadspark Berg en Bos is een fijne plek om een wandeling te maken. 

Apeldoorn wordt letterlijk omringd door de natuur. Van welke kant je ook komt, je rijdt altijd door het groen. Ten zuiden van Apeldoorn ligt Beekbergen met Het Leesten. Ten westen liggen de diepe bossen van Het Kroondomein. Voor de wandelaar valt er in Apeldoorn genoeg te ontdekken!

Wandelen in Apeldoorn

Video van wandelen in Apeldoorn

Paleispark Het Loo

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Kenmerkend voor Apeldoorn zijn de bossen ten westen van de stad. Hier liggen de Kroondomeinen, waar je diverse uitgezette wandelroutes kunt doen. Een wandeling hier is prima te combineren met een bezoek aan Paleis Het Loo. Ook mooi is het gebied rondom Beekbergen. Alhoewel er hier veel recreatieparken liggen, is het in de bossen relatief rustig. Heide is er ook in overvloed, bijvoorbeeld bij Het Leesten. In de stad zijn genoeg restaurants, hotels en andere overnachtingsopties. 

Bovendien ben je vanuit Apeldoorn binnen no-time in andere bijzondere plekken als Hoog Soeren, Assel, Radio Kootwijk en Hoenderloo.  In het hart van Apeldoorn zijn talloze winkels, supermarkten en andere voorzieningen die handig kunnen zijn voor de wandelaar!

Gemarkeerde routes in Apeldoorn

Op zoek naar een wandelroute in Apeldoorn? Hieronder vind je alle gemarkeerde wandelroutes in Apeldoorn op een rij. Heb ik een wandeling over het hoofd gezien? Dat kan, want de Veluwe is enorm groot en deze website staat nog in de kinderschoenen. Stuur me gerust een bericht met tips voor andere gemarkeerde wandelroutes in Apeldoorn en dan kijk ik of ik die in de toekomst kan toevoegen.

Het voordeel van een in het landschap gemarkeerde route lopen is dat je niet hoeft na te denken over de route en ook niet met een mobiel of GPS in je handen hoeft te wandelen. Gewoon je wandelschoenen aan en gaan dus!

In en rondom Apeldoorn zijn de volgende gemarkeerde wandelroutes:

Mijn top 3 wandelroutes in Apeldoorn

Benieuwd naar mijn favoriete wandelingen in en rondom Apeldoorn? In dit artikel deel ik mijn top 3 gemarkeerde wandelroutes in Apeldoorn en andere tips voor de omgeving.

Het Leesten wandelen in Apeldoorn
Wandelen in Apeldoorn Het Leesten

Waar te overnachten in Apeldoorn

Ben je op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Apeldoorn of omgeving? Dan kunnen we je de volgende accommodaties aanbevelen.

Hotel in Hoog Soeren: Hotel de Echoput
Hotel in de natuur: Van der Valk Hotel De Cantharel
Bed & Breakfast: Villa Sonnevanck

Of bekijk hier alle accommodatiemogelijkheden voor Apeldoorn.

Ook leuk: boek hier je natuurhuisje op de Veluwe!