feb 22, 2021 |
Accommodatietip: De Kleine Pol in Otterlo

Tijdens mijn trektocht over het Veluwe Zwerfpad dit voorjaar, was ik een nachtje te gast bij Bed & Breakfast ‘De Kleine Pol’ in Otterlo. Deze kleinschalige accommodatie wordt op enthousiaste wijze gerund door Esther en Sander. Al meteen als ik het erf op stap zie ik dat er veel oog voor detail is. Overal hangt sfeervolle decoratie en alhoewel ik hemelsbreed nog geen 10 kilometer van huis ben, voelt het direct alsof ik hier op vakantie ben. De Kleine Pol heeft diverse typen accommodaties:

– Een B&B kamer
– Een tiny house
– Een pipowagen
– Enkele safaritenten

Tiny House de Kleine Pol Otterlo
Tiny House de Kleine Pol Otterlo
Veranda van de tiny house
Veranda van de tiny house

Overnachten in de tiny house

Ik overnachtte in de charmante tiny house die achter de boerderij op het erf staat. Voorzien van een eigen terras en hangmat voelde ik me hier direct thuis. De blokhut is comfortabel en handig ingericht. Er is een klein zitgedeelte, een simpele keuken en een moderne badkamer. Naast het woongedeelte is een slaapkamer en eventueel kunnen er op de vide nog twee personen slapen. 

De overige accommodaties

Daarnaast heb ik even een kijkje genomen in de andere accommodaties en die zagen er allemaal uitstekend verzorgd uit. De safari lodges zijn luxe tenten van alle gemakken voorzien en zijn geschikt voor 5 personen. De pipowagen is klein maar rustiek en is ook geschikt voor 2 personen. De B&B kamer heeft geen kookvoorziening, maar wel een magnetron zodat je eventueel iets kunt opwarmen. Deze is geschikt voor 2 personen. Elke accommodatie heeft zijn eigen plek om buiten te zitten zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. De hottub was tijdens mijn bezoek gesloten vanwege de corona maatregelen. Een ontbijt is bij te bestellen voor 10 euro per persoon. 

Het erf van de Kleine Pol in Otterlo
Het erf van de Kleine Pol in Otterlo

De ligging

De Kleine Pol ligt vlak aan het Veluwe Zwerfpad en op 3 kilometer van het centrum van Otterlo, in het buurtschap Roekel. Omdat de hoeve aan de doorgaande weg ligt, hoor je soms het verkeer langs rijden. Ik heb dit zelf niet als storend ervaren, maar vind het wel belangrijk om het te melden. Tegenover de B&B loop je zo het Roekelse Bos in en ben je meteen in de natuur. Vanaf de accommodatie kijk je het boerenland op. 

De omgeving van de B&B
De omgeving van de B&B

Tenslotte

Ik heb erg prettig overnacht bij De Kleine Pol en kan je een overnachting hier van harte aanbevelen. Het bed in de tiny house was super comfortabel en verder was de blokhut van alle gemakken voorzien. Er hing een vriendelijke, gastvrije sfeer en ik kom er in de toekomst graag nog eens terug.

Interesse? Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid!

Meer lezen over Otterlo? Bezoek dan de Otterlo startpagina of mijn tips voor leukste wandelingen in Otterlo.

Op zoek naar een andere unieke accommodatie? Denk dan eens aan een Wikkelhouse!

Conclusie en disclaimer

Ik was in De Kleine Pol te gast op uitnodiging. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf. Indien je via een van de bovenstaande links een reservering maakt, ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie. 

Over wandelen op de Veluwe

Mijn naam is Antonette Spaan en ik ben de trotste oprichter van Wandelen op de Veluwe. Ik woon al mijn hele leven in het oosten van het land en wandel al zo lang ik me kan herinneren op de Veluwe. Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over wandelen op de Veluwe en mijn persoonlijke geheimtipps voor plekken die je écht niet mag missen wanneer je de eindeloze Veluwe bezoekt. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Veluwe zwerfpad route, kaart, gpx & meer tips!

Veluwe zwerfpad route, kaart, gpx & meer tips!

Het Veluwe Zwerfpad is een 375 kilometer lang streekpad in de vorm van een acht dat je over de uitgestrekte Veluwe voert. Het is een van mijn favoriete wandelroutes op de Veluwe en heb de meeste etappes van het Veluwe Zwerfpad twee of zelfs drie keer gelopen. In dit...

4 mooie lentewandelingen op de veluwe

4 mooie lentewandelingen op de veluwe

Het frisse groen, de kwetterende vogels, de steeds langer wordende dagen en de koele ochtenden en avonden zijn voor mij slechts enkele dingen die wandelen in het voorjaar zo fijn maken voor me. Het groen lijkt groener dan ooit en ik kan oprecht gelukkig worden van een...

Wandelroutes Hoge Veluwe: Tips voor je bezoek

Wandelroutes Hoge Veluwe: Tips voor je bezoek

Wie gaat wandelen in Nationaal Park de Hoge Veluwe kan zijn hart ophalen. Niet alleen zijn er prachtige uitgezette wandelroutes in de Hoge Veluwe, maar ook loont het gewoon heerlijk over de uitgestrekte zandvlaktes te struinen, zonder richting of doel. Sterker nog, op...

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *